Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

Många känner igen Pär Holmgren som meteorologen från TV, även om han i dag är betydligt mer känd för sitt engagemang när det gäller klimatfrågan. Med flera böcker i bagaget och hundratals föreläsningar runtom i landet bakom sig arbetar han nu sedan två år tillbaka som naturskadespecialist på Länsförsäkringar.

Mänskligheten står inför stora utmaningar. Vi är den första generationen som lämnar över sämre förutsättningar till kommande generationer. Nu måste vi och kommande generationer kraftigt reducera användningen av fossila bränslen. Och det är bråttom. Det gör utmaningen än större när man beaktar att 80 % av energin idag kommer från fossila bränslen. Det finns positiva tecken men många kurvor pekar också åt fel håll. Flyget ökar, konsumtionen i övrigt ökar, och klyftorna i samhället ökar. En mer rättvis fördelning av resurserna, rättvis handel och att skilja på hållbar och ohållbar tillväxt är några av nyckelfrågorna för att lösa problemen.

Föreläsningen är öppen för allmänheten och kostnadsfri.

Anmälan: info.falun@folkuniversitetet.se

Föreläsningen sker med stöd av Folkuniversitetsföreningen, och i samarbete med Dalarnas Försäkringsbolag och Främby Udde Resort.

För mer information om föreläsningen: Folkuniversitetet, 023-140 90

Länkar

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Främby Udde 20, 79153 FALUN
Kursstart
18 okt 2017
Slutdatum
18 okt 2017
Tid kvar till startdatum:
1 dagar
Tider
On 19:00 - 20:30
Arr nr.
914311
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Musikkällaren