Beskära fruktträd, Nyhet!

Lär dig de teoretiska och praktiska grunderna i beskärning av fruktträd.

Beskärning på rätt sätt ger tätare växtsätt och rikare fruktsättning. Under kursen lär vi oss hur och varför man beskär vilka verktyg som bör användas. Vi börjar med en teoretisk genomgång av olika beskärningstekniker och grundläggande växtfysiologi och fortsätter därefter med praktiska moment.

Mål och målgrupp

Målsättningen är att du som kursdeltagare ska få en användbar förståelse för beskärning och själv kunna använda dina kunskaper på såväl nyplanterade som gamla fruktträd. Du behöver inte ha några förkunskaper.

• Beskärningstekniker
  • Växtfysiologi
  • Beskärning i praktiken

Arbetssätt

Kursen genomförs vid ett tillfälle under en heldag. Vi inleder med en teoretisk genomgång och fortsätter sedan med praktiska övningar. Teoridelen sker i våra undervisningslokaler och de praktiska övningarna kommer att ske i trädgård. Kursledaren återkommer om vart. Deltagarna står för egen transport.

Kursmaterial

Om du redan har egna verktyg såsom sekatör, liten handsåg eller stångsekatör kan du gärna ta med dem. Ett litet antal verktyg kommer att finnas för utlån.

”Beskärningsboken” Vollbrecht m.fl., Natur & Kultur

Maria Svantesson

Bokning

Östra Ringgatan 16, 44131 ALINGSÅS
24 sep 2017
Slutdatum
24 sep 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
3 dagar
Sö 10:00 - 16:00
1 st
Fåtal

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Alingsås Senioruniversitet