Beskärning av fruktträd och buskar

Var rädd om dina träd och buskar, beskär dem på rätt sätt! Under detta tillfället får du grundliga kunskaper, både teoriskt och praktiskt, i hur du får dina buskar och träd att hålla sig friska och hållbara. Arrangemanget hålls av utbildad florist och trädgårdsmästare.

Upplägg

Vi går igenom:

• skillnaderna på knopp, spjut och sporre
  • snittyor
  • beskärningstyper
  • hur man räddar ett skadat träd
  • en bra start för nytt träd eller buske.

Mål

Att få kännedom och kunskap om beskärning av fruktträd och buskar. Varför, när och hur man beskär.

Övrigt

Vi träffas i butiken Viblomman där du som deltagare får förmånen att handla till rabatt under kvällen.

Ledare:

Trädgårdsmästaren och floristen Niklas Knutsson på Viblomman ger oss tips och råd om hur vi på bästa sätt beskär både frukträd och prydnadsbuskar. Under kvällen har du möjlighet att ställa frågor kring dina egna buskar och träd hemma.

Se gärna våra andra arrangemang kring trädgård; Planera din rabatt och urnor, lyckas med dina rosor och perenner.

Bokning

14 mar 2018
Slutdatum
14 mar 2018