Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Coachande förhållningssätt

Coachande förhållningssätt

Vill du bli ett bidrag till att andra utvecklas, tar eget ansvar och når sina önskade lägen? Lära dig att lyssna på ett nytt sätt, ställa rätt frågor och höja motivation och energi hos dem du möter?

Coaching är ett förhållningssätt, där vi fokuserar på lösningar och önskade lägen, resurser och möjligheter. Med hjälp av detta förhållningssätt kan du hjälpa de du möter att skapa en tydlig målbild av framtiden som kan ge den rätta motivationen och drivkraften att ta de första stegen. Det kan t.ex. handla om att guida i individuell utveckling eller rehabilitering.

Ett coachande förhållningssätt innebär att du intar rollen som aktivt lyssnande och ställer öppna frågor. Frågor som hjälper andra att komma fram till sina egna lösningar på en frågeställning eller utmaning. Det handlar om att lita till andras potential och förmåga, att ha nyfikenhet och viljan att ge förutsättningar för andra att lyckas och utvecklas.

Målgrupp
Du som leder andra i den organisation du arbetar eller du som möter människor i ett sammanhang där du vill kunna bidra till att de utvecklas och känner sig motiverade att nå sina mål.

Mål
Efter genomgången kurs har du kunskap om vad ett coachande förhållningssätt innebär och hur du kan använda det för att utveckla ett lösningsfokuserat synsätt. Du får med dig verktyg och metoder du kan använda framöver för att nå dit.

Innehåll

  • Coaching kontra coachande förhållningssätt
  • Coachingens verktyg
  • Aktivt lyssnande
  • Samtalsstrukturen
  • Öppna frågor
  • Mitt eget förhållningssätt
  • Praktiska övningar

Undervisningsform
Kursen bygger på aktiv närvaro från dig. Teori varvas med par- och gruppövningar, reflektion, diskussion och erfarenhetsutbyte.

Kompletterande prisinfo
Fika samt studiematerial ingår i kursavgiften. Moms tillkommer.


Tidsåtgång
2 halvdagar. Kursen kommer att hållas den 7/11 och 21/11.

Kursledare

Maria Sturedahl

Har du frågor?

Kontakta
Tomas Evora da Fonseca
tomas.evora@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
7 nov 2019
Slutdatum
21 nov 2019
Antal veckor
3 veckor
Tid kvar till startdatum:
23 dagar
Tider
To 09:00 - 12:30
Studietimmar
8
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
2 st
Arr nr.
1019479
Platser kvar
Ja
Pris
5 250 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!