Engelska A2/B1 konversation

En kurs för dig som vill utvidga dina kunskaper i engelska, förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Du vill få ut mer av din resa till engelsktalande länder eller i umgänget med engelsktalande vänner.

I kursen får du:
  • utveckla ditt ordförråd genom en blandning av teman och ämnen
  • ett uppdaterat och aktuellt ordförråd
  • lära dig undvika vanliga misstag på din nivå för att få ett mer korrekt språk
  • öva din förmåga att delta i samtal och diskussioner

Mål

Målet med kursen är att du ska tydligare kunna uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett mer spontant sätt, samt kommunicera med färre missförstånd.

Kursupplägg

Undervisningen sker helt på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter och arbeta med presentationer samt konversera om olika ämnen. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har minst en del kunskaper på nivå A2 enligt Europarådets nivåskala. Du kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk som berör kända förhållanden som man regelbundet möter i arbetet, skolan och på fritiden. Jag kan hantera de flesta situationer som kan uppstå under resor i ett område där språket talas. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kurslitteratur

På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Läraren arbetar t.ex. med artiklar från dagsaktuella tidningar, texter fån skönlitteratur, filmer samt eget material. Eventuell kursbok ingår inte i kursavgiften.

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål. Genom ledaren får du ta del av landets kultur, seder och bruk.

Startgaranti

Vi startar redan vid 4 anmälningar! Hos oss kan du känna dig trygg med att nästan alla språkkurser startar. Vi tillämpar en flexibel modell där våra kurser pågår mellan 7-10 träffar beroende på hur många deltagare som är anmälda till kursen. Priset förändras inte. Fullt antal timmar tillämpas från 7 deltagare.

Charles Wharton

Donatella Prete
donatella.prete@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Föreningsgatan 1, 29133 KRISTIANSTAD
26 feb 2020
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
29 dagar
On 19:15 - 20:45
(En studietimme är 45 minuter)
10 st
1 395 kr

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
info.kristianstad@folkuniversitetet.se