Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

50+ i Chester

50+ i Chester

Lär känna England! Chester är en av Storbritanniens äldsta städer, vackert belägen vid floden Dee. Det är en typiskt brittisk stad med en unik historisk stadskärna.

Kursbeskrivning

Den här kursen för dig 50+ kombinerar lektioner i allmän engelska med ett socialt och kulturellt aktivitetsprogram som tar dig med på upptäcktsfärd i Chester och dess omgivningar, under ledning av kunnig och erfaren personal från skolan. På lektionerna förbättrar du din förmåga att uttrycka dig på engelska och målsättningen är att få ökat självförtroende i talat språk. Under aktiviteterna får du chansen att lära dig mer om Storbritannien och upptäcka regionen tillsammans med nya vänner från hela världen.

I programmet ingår (med reservation för ändringar):

 • 20 lektioner engelska per vecka
 • Guidad rundtur i Chester
 • Besök på Chester Grosvenor museum
 • Besök på Quarry Bank Mill och Apprentice House: lär dig mer om den industriella revolutionen och bomullstillverkningen i England förr
 • Heldagsutflykt till norra Wales: utflykt till den vackra staden Conwy med sitt berömda slott och Storbritanniens minsta hus, besök i det viktorianska fiskesamhället Llandudno med tillfälle att provsmaka färsk ’fish and chips’
 • Besök i Chesters katedral
 • Halvdagsutflykt till Liverpool och besök på The Albert Dock
 • Avskedslunch

Du kommer också ha tid att upptäcka Chester på egen hand och kan även delta i extra aktiviteter som pubbesök och teaterföreställning till självkostnadspris.

 • 20 lektioner per vecka + aktivitetsprogram enligt ovan
 • Varje lektion är 45 minuter
 • Max 10 deltagare per grupp
 • 2 eller 4 veckor
 • Tre olika nivåer: A1/A2, B1/B2 och B2+/C1
 • Kursmaterial ingår

Kursavgift

2 veckor: 10 600 kr
4 veckor: 18 100 kr

Boende ingår inte i kursavgiften.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.30 - 13.00 + aktiviteter

Startdatum

2020: 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 17/8, 31/8, 28/9

Ingen undervisning följande datum:
10/4, 13/4, 8/5, 25/5, 31/8

Skolan

English in Chester grundades 1976 och är en medelstor skola som inryms i fyra närliggande byggnader, centralt belägna vid ett litet historiskt torg. Huvudskolan består av 20 klassrum, digitalt språklabb med datarum, uppehållsrum, kafé och en trädgård. 25+ kurserna håller till i ’Language Training Centre’, mitt emot huvudskolan. Här finns det 6 klassrum, lounge med kaffehörna samt ett digitalt språklabb med datarum. I alla byggnader finns fri tillgång till internet och wifi. Skolan erbjuder eftermiddags- och kvällsaktiviteter varje vecka, som till exempel stadsvandring, pubbesök, filmvisning och sport. På helgerna ordnas dagsutflykter till ’The Lake District’, norra Wales, Liverpool och Manchester.

Undervisning

Alla lärare är utbildade att undervisa i engelska som främmande språk och många av dem har erfarenhet av att arbeta i andra länder. Lärarna deltar regelbundet i kurser och workshops för att hålla sig uppdaterade med den senaste metodiken och pedagogiken. Kurserna fokuserar på att du ska bli säkrare och få bättre flyt i kommunikationen och hänsyn tas till individuella behov. Du tränar dig på att läsa, skriva, tala och förstå engelska tillsammans med deltagare från hela världen. Första dagen görs ett språktest för att man ska bli placerad på rätt nivå.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Internationella Skolorna
info@is.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Kursstart
Löpande kursstart
Antal veckor
2 veckor
Studietimmar
40
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
103522
Platser kvar
Ja
Pris
10 600 kr