Take Time Programme, 50+ i Galway

Kursen vänder sig till dig som har fyllt 50 år och som vill förbättra din engelska och lära dig mer om Irlands berömda kulturarv.

Kursbeskrivning

Programmet fokuserar på att använda engelskan i vardagliga situationer och syftar till att öka ditt självförtroende i att göra dig förstådd på engelska. Du får också lära dig mer om Irlands kultur och historia genom att jämföra den med andra kulturer och bli medveten om interkulturella skillnader. Grupperna är små och består av deltagare från hela världen. Språknivåerna i gruppen är blandade, från låg (A2) till mellan (B2) nivå. Om du inte tillhör den språknivån kan du ändå vara med i aktivitetsprogrammet, men vi rekommenderar att du då deltar i kursen General English på din nivå på förmiddagarna istället.

Programmet inkluderar bland annat:

• 20 lektioner engelska per vecka
  • Låg till mellannivå (A2 – B2)
  • Guidad promenad i Galway
  • Besök på Galway Museum (ej guidad)
  • Halvdagsutflykt till Athenry Castle, Coole Park eller Clonmacnoise (minimum 10 deltagare)
  • En valbar workshop: Irländsk dans, Irländsk musik (Tin Whistle), Celtic/Ogham writing eller språklektioner i iriska
  • 2 heldagsutflykter: Connemara och Aran Islands
  • 3 kvällsevenemang: pubkväll, Irländsk dans i Claddagh Hall och ’Trad on the Prom’ (Riverdance show)
  • Övriga aktiviteter kan vara filmvisning, Greyhound racing, pubkväll
  • (Med reservation för ändringar.)

Allmän information

• 20 lektioner allmän engelska per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 14 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Nivå A2 – B2
  • Kursmaterial ingår
  • Busstransfer från Dublins flygplats till Galway och taxi från Galway till inkvarteringen ingår vid ankomst

9 500 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.30 + aktiviteter

2020: 11/5, 8/6, 6/7, 14/9.

Ingen undervisning följande datum: 17/3, 13/4, 4/5, 1/6, 3/8, 26/10, 21/12 2020 - 3/1 2021.

Skolan

Galway Cultural Institute (GCI) grundades 1989 och ligger i en modern byggnad med havsutsikt och med stranden på bekvämt avstånd. Det har 25 rymliga klassrum, ett uppehållsrum med plats för 120 studenter, en cafeteria, stor reception, föreläsningssal, bibliotek, datarum samt en trädgård där det ibland ordnas grillkvällar eller där man bara kan slappna av mellan lektioner. I hela byggnaden finns tillgång till gratis trådlöst Internet. Skolan kan även hjälpa till att boka olika tillvalsaktiviteter, till exempel golf, falkjakt, ridning, windsurfing, segling, kajak eller fiske.

Undervisning

Skolans metodologi bygger på en blandning av nyskapande och traditionella inlärningstekniker för att passa alla sorters studenter. De välutbildade lärarna är engagerade och skapar en dynamik i klassrummet som garanterat skapar snabba resultat i språkträningen. Fokus ligger på kommunikation och att skapa flyt i språket genom olika uppgifter, så att du kan kommunicera effektivt i vardagen.

Internationella Skolorna
info@is.se

Löpande kursstart
Antal veckor