Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Franska A1 del 1-2 - repetition från början

Franska A1 del 1-2 - repetition från början

Ägna fyra lördagar helt åt franskan. En intensivkurs i franska för dig som snabbt vill repetera glömda kunskaper. Ingen lektion den 3 nov.

Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som kanske har läst franska för länge sedan och tycker du har glömt det mesta.

Mål
Repetera glömda kunskaper i snabb takt från början för att du efter avslutad kurs ska kunna fråga efter och ge information, beskriva händelser i förutsägbara vardagssituationer (mest i samtal ansikte mot ansikte) samt kunna samtala om skilda händelser i nutid, dåtid och framtid.

Kursupplägg
Kursen är mycket intensiv och går under fyra lördagar 13 okt - 10 nov (ingen lektion 3 nov). Paus på totalt 45 minuter ingår. Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Kursen förutsätter att du deltar aktivt under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner en hel del tid på hemuppgifter om du ska tillgodogöra dig kursinnehållet. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Kursmaterial
Vi använder oss av modern kurslitteratur (helt på franska) som innehåller övningar med alla de fyra språkfärdigheterna: läsa, höra, skriva och tala. Information om vilken kursbok som skall användas och var du kan köpa den får du på din kallelse. Litteratur ingår inte i kursavgiften. Läraren använder sig också av annat extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Lärare
Alla våra lärare har franska som sitt modersmål eller har bott en längre tid i ett fransktalande land. Vi lägger också stor vikt vid akademisk utbildning, pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Frankrikes rika kultur, seder och bruk.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

I samarbete med Institut Français de Suède och Alliance Française.

Institut Français de Suède hjälper oss med att ständigt fortbilda våra lärare. Då du läser franska hos oss erbjuds du gratis medlemskap i Alliance Française under första året (det vill säga hösten samt följande år för höstelev och ett kalenderår för vårelev). Som medlem betalar du inget för träffarna utan endast för förtäringen.

Länkar

Kursledare

Elizaveta Aleshina

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Våra kurser går på Kungstensg, 45 eller i nära anslutning dit.
Kursstart
13 okt 2018
Slutdatum
10 nov 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
22 dagar
Tider
Lö 10:00 - 15:15
Studietimmar
24
Tillfällen
4 st
Arr nr.
956807
Platser kvar
Ja
Pris
2 525 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners