40+ språk och kultur i Florens

Den här kursen vänder sig till dig som är 40+ och är intresserad av Italien och vill lära dig mer om landets språk och kultur tillsammans med likasinnade från andra länder.

Kursbeskrivning

Italien är berömt för sina konstnärliga och arkitektoniska mästerverk, det fantastiska köket, modet, det vackra, melodiska språket… och lite till! Kursen består av lektioner i italienska med fokus på kommunikation och vardaglig konversation, kombinerade med ett brett kulturellt program med föreläsningar i konsthistoria, museibesök, rundvandringar, matlagning, vinprovning och konsthantverk på schemat. I programmet ingår:

15 lektioner i allmän italienska per vecka
Konsthistoria: två museibesök (till exempel ’Gli Uffizi’, ’Accademia’, ’Palazzo Vecchio’, ’Bargello’ eller ’Cappelle Medicee’) med guide
Matkultur: en matlagningslektion med en professionell kock, en vinprovning, ett besök på vingård
Konsthantverk: en föreläsning om italienskt konsthantverk samt två besök i olika konsthantverkares ateljéer (det kan till exempel vara läderhantverkare, träslöjdare eller guldsmed)
Avskedslunch

För den här kursen behöver du lite förkunskaper i språket, eftersom alla föreläsningar och aktiviteter sker på italienska.

• 15 lektioner per vecka + kursprogram enligt ovan
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Kurslängd 1 eller 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå (A2 – C1)
  • Kursmaterial ingår

1 vecka: 5 300 kr
2 veckor:8 800 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.10 - 12.00 eller 14.10 - 17.00 + aktiviteter

Skolan

Skolan, Centro Fiorenza, grundades 1982 och inryms i ett 1600-tals "palazzo" med utsikt över Arno och Ponte Vecchio. Den är liten och mycket personlig med sina 10 klassrum, alla med luftkonditionering. Här råder en informell och hjärtlig stämning och personalen tar väl hand om varje deltagare. Skolan har fritt wifi och ett datarum där man antingen kan låna någon av de fasta datorerna eller använda sin egen laptop. Skolan anordnar också olika aktiviteter och fördjupningskurser som du kan delta i på eftermiddagar och kvällar. Du kan till exempel välja att lära dig laga italiensk mat, prova lokala viner, lära dig mer om italiensk kultur och historia eller diskutera Italien av idag.

Undervisning

Lärarna är alla universitetsutbildade och tränade att undervisa i italienska som främmande språk. Undervisningen är främst inriktad på tal och hörförståelse för att snabbt öka din kommunikationsförmåga, men även skriftliga uppgifter ingår. Beroende på uppnådd nivå så utvecklas de 4 färdigheterna; tala, skriva, läsa, lyssna genom till exempel grammatikövningar, frågesporter, stavning, litterära texter, lingvistik, muntliga och skriftliga övningar, rollspel och dialekter. Läxor ingår varje dag. Skolan har utarbetat sina egna kursböcker och använder också ofta video, tidningsartiklar och radioprogram i undervisningen. Därutöver används material anpassat efter gruppens förkunskaper, intressen och behov.

Löpande kursstart
Antal veckor