40+ Vacanza & natura på Elba

Lär känna den gröna ön Elba! Den här kursen vänder sig till dig som är 40+ och är intresserad av Italien och vill lära dig mer om Elba tillsammans med likasinnade från andra länder.

Kursbeskrivning

Kursen kombinerar allmän italienska 20 lektioner per vecka med ett kulturellt aktivitets- och utflyktsprogram. I programmet ingår bland annat guidade visningar av Napoleons villor i San Martino och Portoferraio, besök i Porto Azzurro och på marknaden, bergsvandringar i lätt terräng, vinprovning samt föreläsningar om ön.

• 20 lektioner italienska per vecka
  • Aktivitetsprogram 10 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Kurslängd 1 eller 2 veckor
  • Låg till mellannivå (A2 – B2)
  • Kursmaterial ingår

1 vecka: 4 300 kr
2 veckor: 7 100 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9:10 – 12:50 + aktiviteter.

Skolan

Språkkurserna på Elba arrangeras av Centro Fiorenza och håller samma höga standard och gemytliga atmosfär. Skolan ligger i Marciana Marina och lektionerna hålls i det trestjärniga hotellet Marinella, i deras trevliga lokaler eller i den skuggiga delen av hotellets trädgård. Här finns också tillgång till swimmingpool, tennisbana och internet. Skolan ordnar också ett stort utbud av fritidsaktiviteter att välja bland. Det kan vara besök på några av Elbas vackraste platser, bergsutflykter, båtturer, museibesök och olika sporter. Skolan är öppen från maj till oktober.

Undervisning

Lärarna är alla universitetsutbildade och tränade att undervisa i italienska som främmande språk. Undervisningen är främst inriktad på tal och hörförståelse för att snabbt öka din kommunikationsförmåga, men även skriftliga uppgifter ingår. Beroende på uppnådd nivå så utvecklas de 4 färdigheterna; tala, skriva, läsa, lyssna genom till exempel grammatikövningar, frågesporter, stavning, litterära texter, lingvistik, muntliga och skriftliga övningar, rollspel och dialekter. Läxor ingår varje dag. Skolan har utarbetat sina egna kursböcker och använder också ofta video, tidningsartiklar och radioprogram i undervisningen. Därutöver används material anpassat efter gruppens förkunskaper, intressen och behov.

Löpande kursstart
Antal veckor