Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

45+ i Bologna

45+ i Bologna

Upptäck Bologna! Den här kursen vänder sig till dig som är över 45 år och intresserad av språk, mat och kultur.

Kursbeskrivning

På förmiddagen deltar du i språkundervisning på din nivå i grupper med blandade åldrar. På eftermiddagen deltar du i ett brett kulturellt aktivitetsprogram tillsammans med andra i din åldersgrupp. Språklektionerna i allmän italienska tar upp alla aspekter i språket, tal, ordförråd, grammatik, hör- och läsförståelse. Eftermiddagsaktiviteterna består bland annat av guidade turer i det vackra och spännande Bologna med besök på museer och andra historiskt intressanta platser. Du kommer också att få delta i en matlagningslektion och vinprovning. En heldagsutflykt till Ravenna och en halvdagsutflykt till Ferrara ingår också i programmet, samt välkomstdrink och avskedsmiddag.

  • 20 lektioner per vecka + aktivitetsprogram
  • Varje lektion är 60 minuter
  • Max 8 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå (ej nybörjare)
  • Kursmaterial ingår

Kursavgift

9 400 kr

Boende ingår inte i kursavgiften, klicka på länken ’Boende och resa’ nedan för mer information.

Lektionstider

Måndag till fredag 9:00 – 13:15 + aktiviteter

Startdatum

2020: 4/5, 14/9

Skolan

A.L.C.E. (Accademia Lingue e Culture Europee) grundades 1999 och ligger i en historisk fastighet centralt i Bologna, nära stadskärnan och Bolognas största park, Margherita. Skolan disponerar 11 klassrum med luftkonditionering med plats för totalt 65 elever i två ’lägenheter’ i samma byggnad. Här finns även ett professionellt kök för matlagningslektionerna och ett klassrum specialdesignat för vinprovning. Det finns tillgång till fritt Wifi, böcker, CD och annat multimedia-material.Skolan anordnar också olika aktiviteter och utflykter som du kan delta i på fritiden.

Undervisning

Undervisningen integrerar de kommunikativa metoderna för grammatik och syntax med innovativ användning av ljud, video och andra autentiska undervisningsmaterial. Man fokuserar mycket på förhållandet lärare-elev, och försöker i möjligaste mån skräddarsy undervisningen utifrån elevens behov. På så sätt kan man följa varje elevs framsteg och anpassa lektionerna efter behov.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Internationella Skolorna
info@is.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Kursstart
Löpande kursstart
Antal veckor
2 veckor
Studietimmar
40
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
961083
Platser kvar
Ja
Pris
9 400 kr