Om Folkuniversitetet
In English
Logga in
Sparade kurser (  )
Polska A1 del 3

Polska A1 del 3

Det här är den tredje kursen i polska på nivå A1. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på polska.

Förstå din språknivå

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst polska A1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i polska.

Mål

Efter kursen har du en stor del av kunskaperna i polska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på polska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på polska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har polska som modersmål eller har bott en längre tid i Polen. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kurser i Polska A1 del 3 (4)

Alla Hela Sverige
Arrangemang Datum Plats Dag & Tid Pris
Polska A1 del 3
17 feb 2015 Göteborg Ti 19:30-21:00 1990kr Boka Favorit
Polska A1 del 3
Prel. v.9 Karlskrona Ti 17:30-19:00 1155kr Boka Favorit
Polska A1 del 3
9 feb 2015 Malmö Må 17:00-18:30 1995kr Boka Favorit
Polska A1 del 3
10 feb 2015 Lund Ti 17:15-18:45 1995kr Boka Favorit
© 2014 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.
Om webbplatsen Organisationsnummer