50+ spanska i Madrid

Är du nyfiken på Spaniens huvudstad? Den här kursen kombinerar på ett lustfyllt sätt språklektioner med olika aktiviteter och riktar sig till dig som fyllt 50 år.

Kursbeskrivning

Den här kursen ger dig som är 50+ chansen att kombinera språkstudier på förmiddagen i internationella grupper med ett kulturellt eftermiddagsprogram som tar dig med på upptäcktsfärd i Madrid och dess omgivningar. Det kan vara aktiviteter som till exempel en flamencoshow, besök på Prado-museet, vin- och tapasprovning, besök i katedralen i Salamanca, teater eller film. I kursen ingår även en heldagsutflykt till Segovia eller Zamora. Spanskkursen finns på tre olika nivåer och vissa förkunskaper i spanska krävs. Inplaceringstest sker första kursdagen för att du ska hamna i rätt grupp. Du bor bekvämt hos noggrant utvalda värdfamiljer, enkelrum eller dubbelrum för 2 personer som reser tillsammans. Om du föredrar annat boende, finns även boendealternativen lägenhetshotell eller hotell. Kontakta oss för information.

• 20 lektioner á 45 minuter spanska per vecka måndag – fredag
  • 4 kulturella aktiviteter per vecka på eftermiddagen eller kvällen
  • 1 heldagsutflykt varje lördag
  • Max 9 deltagare per grupp
  • Tre olika nivåer: Låg nivå (A2), låg mellannivå (B1) och hög mellannivå (B2) (deltagare på andra nivåer kan delta i 'Curso Intensivo' med blandade åldersgrupper)
  • Kursmaterial ingår
  • Inkvartering i enkelrum hos värdfamilj med halvpension ingår
  • Transfer till och från Madrids flygplats ingår
  • 1 eller 2 veckor
  • Ankomst och avresa söndag.

1 vecka: 7 500 kr
2 veckor: 12 800 kr

Inkvartering i värdfamilj med halvpension söndag-söndag ingår i kursavgiften. Du kan också boka kursen utan boende, kontakta oss för information och prisuppgift.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.30

Skolan

Estudio Sampere är ett välrenommerat språkinstitut som ligger centralt nära Retiroparken i Salamanca-distriktet och med promenadavstånd till Pradomuseet. Det inrymmer 25 luftkonditionerade klassrum, uppehållsrum, videorum och bibliotek. Skolan är auktoriserad av CEELE och medlem i IALC. På fritiden anordnar skolan olika aktiviteter som t.ex. guidad tur till något museum, ibland ordnas heldagsutflykter till Toledo, Segovia m.m. Det finns mycket att se och göra och skolan hjälper gärna till med tips och information.

Undervisning

Alla institutets lärare är universitetsutbildade och använder en modern pedagogik. Man har tagit fram eget kursmaterial med inriktning på olika branscher t.ex. ekonomi, marknadsföring och juridik. All gruppundervisning omfattar även fyra lektioner per vecka om landets kultur. Man arbetar framför allt med kommunikation med tonvikt på den muntliga delen.

Löpande kursstart
Antal veckor