50+ spanska i Salamanca

Lär känna den vackra staden Salamanca och bekanta dig med den spanska kulturen! Den här kursen kombinerar på ett lustfyllt sätt språklektioner med olika aktiviteter och riktar sig till dig som fyllt 50 år.

Kursbeskrivning

Den här kursen ger dig som är 50+ chansen att kombinera språkstudier i internationella grupper på förmiddagen med ett kulturellt eftermiddagsprogram som tar dig med på upptäcktsfärd i Salamanca och dess omgivning. Det kan vara aktiviteter som en guidad tur i Salamancas katedral, besök i Alberca och Peña de Francia, vinprovning i en lokal vinkällare och en traditionell spansk middag. I kursen ingår även en heldagsutflykt. Spanskkursen finns på tre olika nivåer och vissa förkunskaper i spanska krävs. Inplaceringstest sker första kursdagen för att du ska hamna i rätt grupp. Du bor bekvämt hos noggrant utvalda värdfamiljer (annat boende kan ordnas).

• 20 lektioner spanska per vecka, måndag – fredag
  • Varje lektion är 45 minuter
  • 4 kulturella aktiviteter per vecka på eftermiddagen eller kvällen
  • 1 heldagsutflykt varje lördag (t.ex. Segovia eller Zamora)
  • Max 9 deltagare per grupp
  • Tre olika nivåer: Låg nivå (A2), låg mellannivå (B1) och hög mellannivå (B2)
  • Kursmaterial ingår
  • Inkvartering i enkelrum hos värdfamilj med halvpension ingår
  • Transfer till och från Madrids flygplats ingår (resan tar knappt 3 timmar) om du anländer innan kl. 16.00 vid ankomsten och åker efter kl. 11.30 vid avresan
  • Kurslängd 1 eller 2 veckor
  • Ankomst och avresa söndag.

1 vecka: 7 500 kr
2 veckor: 12 800 kr

Inkvartering i värdfamilj med halvpension söndag-söndag ingår i kursavgiften.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.30

Skolan

Estudio Sampere är ett välrenommerat språkinstitut och skolan ligger vid en gågata ca 5 minuters promenadavstånd från Plaza Mayor. Den är liten och gemytlig med 8 luftkonditionerade klassrum samt bibliotek/videorum. Skolan är internationell och hit kommer ungdomar från många olika länder. Den är auktoriserad av Cervantes Institute och medlem i IALC (International Association of Language Centres).

Undervisning

Alla lektioner hålls av universitetsutbildade lärare med spanska som modersmål. Man använder en modern pedagogik och arbetar framför allt med kommunikation med tonvikt på den muntliga delen. Till sin hjälp har man audiovisuellt material och man använder gärna material från det dagliga livet. Kursen finns på flera nivåer och även nybörjare är välkomna..

Löpande kursstart
Antal veckor