Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

50+, spanska och kultur i Cádiz

50+, spanska och kultur i Cádiz

Vår 50+ kurs riktar sig till dig som fyllt 50 år och intresserar dig för det spanska språket och den andalusiska kulturen.

Kursbeskrivning

Kursen kombinerar språkundervisning speciellt anpassad för deltagare över 50 år, med fokus på spansk kultur och livsstil. Tonvikten ligger på kommunikation och man behandlar språkets alla färdigheter som grammatik, muntlig kommunikation, läs- och hörförståelse samt skrift. Under eftermiddagarna och kvällarna deltar man i ett kulturellt aktivitetsprogram. Första eftermiddagen som inleds med en guidad stadsvandring följt av välkomstdrinkar. Tillsammans med gruppen besöker du historiskt intressanta platser eller museum, äter middag tillsammans med läraren, njuter av stränderna, har matlagningslektion, vinprovning, tittar på flamencoshow och gör en heldagsutflykt på helgen. På så vis lär du känna likasinnade från hela världen. Kursen innehåller olika teman beroende på vilket startdatum du väljer. De olika inriktningarna är Konst och historia eller Gastronomi och vin. Se 'Kursstarter' för vilket tema som gäller för de olika startdatumen.

  • 20 lektioner spanska per vecka + kultur- och aktivitetsprogram
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Aktivitetsprogram enligt beskrivning
  • Max 8 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • En extra vecka med enbart spansklektioner kan läggas till.
  • Nivåer: Låg till avancerad (A1-C1)

Kursavgift

1 vecka: 4 900 kr
2 veckor: 7 600 kr
Extra vecka 2 300 kr (enbart spanska)

Lektionstider

Måndag till fredag 9.15 - 13.00 + aktiviteter

Kursstart 2020

4 maj (Tema: Konst och historia)
1 juni (Tema: Gastronomi och vin)
28 september (Tema: Konst och historia)
30 november (Tema: Gastronomi och vin)

Skolan

CLIC International House Cádiz startade 2010 och är auktoriserad av Instituto Cervantes, Spaniens nationella kulturinstitut, och även medlem i IALC och Eaquals. Den är är även CSN-berättigande. Skolan ligger centralt i den moderna delen av Cádiz i ett område som kallas Bahía Blanca, med både stranden, shopping och gamla stan inom kort gångavstånd. Skolan har fräscha, ljusa klassrum, studentlounge och en 300 kvm stor takterrass med utsikt över Cádiz. Utöver internationella studenter läser även lokala Cádizbor engelska på skolan så här samlas både spanska och internationella studenter. På fritiden ordnar skolan aktiviteter som museibesök, matlagningslektioner, cykelturer, kajakpaddling under veckodagarna och varje lördag anordnas en- eller tvådagarsutflykter i närområdet, t.ex. till Sevilla, Tanger, Córdoba, Ronda och Marocko.

Undervisning

Alla lärare är erfarna, har spanska som modersmål och är mycket engagerade. Små grupper, dynamisk undervisning tillsammans med den senaste teknologin gör lektionerna intressanta och inspirerande. Den administrativa personalen är mångspråkig och har flera års erfarenhet inom utbildningssektorn. Tonvikten ligger på kommunikation och undervisningen koncentreras på alla inlärningsområden, läs- och hörförståelse, tal och skrift. Man når snabbt konkreta resultat och kan omsätta sina kunskaper i praktiken i affärer, genom att läsa tidningar och se på TV.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Internationella Skolorna
info@is.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Kursstart
Löpande kursstart
Antal veckor
2 veckor
Studietimmar
40
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1016687
Platser kvar
Ja
Pris
7 600 kr