50+, spanska och kultur i Sevilla

Vill du lära känna Andalusien och bekanta dig med den spanska kulturen? Kanske funderar du på att flytta till Solkusten under vinterhalvåret? Det är aldrig för sent att lära sig språk.

Kursbeskrivning

Kursen kombinerar språkundervisning speciellt anpassad för deltagare över 50 år, med fokus på spansk kultur och livsstil. Tonvikten ligger på kommunikation och man behandlar språkets alla färdigheter som grammatik, muntlig kommunikation, läs- och hörförståelse samt skrift. Eftermiddagar eller kvällar ägnas åt kulturella aktiviteter som t.ex. besök på historiskt intressanta platser eller museum. En måltid med läraren ingår också, en matlagningslektion samt en heldagsutflykt på helgen. På så vis lär du känna likasinnade från hela världen. Kursen innehåller olika teman beroende på vilket startdatum du väljer. De olika inriktningarna är vinkunskap, Semana Santa, Feria de Sevilla, Andalusisk mat samt Flamenco. Se 'Kursstarter' för vilket tema de olika startdatumen har.

• 20 lektioner spanska per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Aktivitetsprogram enligt beskrivning
  • Max 8 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • En extra vecka med enbart spansklektioner kan läggas till.
  • Låg till mellannivå (A2-B2)

6 200 kr
Extra vecka 1 800 kr (enbart spanska)

Lektionstider

Måndag till fredag 9.15 - 13.00 + aktiviteter

Skolan

Skolan, CLIC International House, grundades 1983 och ligger i en vacker, historisk byggnad i hjärtat av Sevilla. Den består av 30 modernt utrustade klassrum med luftkonditionering runt en innergård, ett multimediarum och en bokaffär. På taket finns terrass med tillgång till wifi och en liten swimmingpool. Skolan är auktoriserad av Instituto Cervantes, Spaniens nationella kulturinstitut. På fritiden ordnar skolan, ofta gratis, kulturella aktiviteter som t.ex. flamenco och filmvisning. På helgerna arrangeras utflykter, bland annat till Portugal och Marocko.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och har spanska som modersmål. De genomgår fortlöpande yrkesutbildning för att finslipa undervisningsteknik och metodik. Tonvikten ligger på kommunikation och undervisningen koncentreras på alla inlärningsområden, läs- och hörförståelse, tal och skrift. Lärarna är mycket engagerade och stor hänsyn tas till kursdeltagarnas specifika behov. Man når snabbt konkreta resultat och kan omsätta sina kunskaper i praktiken i affärer, genom att läsa tidningar och se på TV.

Löpande kursstart
Antal veckor