Svenska A1 del 1, en gång/vecka på fredagar

Vill du snabbt komma igång och prata och förstå svenska? På våra kurser i svenska för nybörjare håller vi ett högt tempo och har kommunikation i fokus. Kursen passar för dig som inte kan eller vill studera på heltid. Nivån är indelad i del 1 och del 2. Are you looking to get a head start in speaking and understanding Swedish? Try one of our Swedish courses for beginners. We work at a fast pace and focus on communication. The course is ideal for students who want to study part-time. The level is divided into two parts, Part 1 and Part 2. Please click on the link "Course plan" below for additional information in English.

Kursens mål

Målet är att du, efter A1 del 1 och 2, ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i olika vardagssituationer.

Inga förkunskaper i svenska, men du behöver kunna det latinska alfabetet.

Innehåll

På kursen lär du dig bland annat att hälsa, presentera dig, prata om dig själv (familj, fritid, studier, arbete etc.) och göra inköp. Vi övar mycket naturligt uttal. Du får läsa enkla dialoger och kortare texter och öva att förstå talad svenska. Du lär dig de grammatiska grunderna, till exempel ordföljd, tempus, substantiv- och adjektivböjning, pronomen och prepositioner. Klicka på länken nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 15 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter A1 del 1 bör du fortsätta på A1 del 2. .

Kurslitteratur

Rivstart A1 + A2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) kapitel 1-5 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2014). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Meddelas vid kursstart .

Bokning

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
16 feb 2018
Slutdatum
13 apr 2018
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
87 dagar
Fr 15:30 - 17:45
8 st
2 525 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners