Svenska A1 del 1 och 2, två gånger i veckan

Vill du snabbt komma igång och prata och förstå svenska? På våra kurser i svenska för nybörjare håller vi ett högt tempo och har kommunikation i fokus. Kursen passar för dig som inte kan eller vill studera på heltid. Nivån är indelad i del 1 och del 2. Are you looking to get a head start in speaking and understanding Swedish? Try one of our semi-intensive Swedish courses for beginners. We work at a fast pace and focus on communication. The course is ideal for students who want to study part-time. The level is divided into two parts, Part 1 and Part 2.

Kursens mål

Målet är att du, efter A1 del 1 och 2, ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i enkla vardagssituationer.

Inga förkunskaper i svenska, men du behöver kunna det latinska alfabetet.

Innehåll

På kursen lär du dig bland annat att hälsa, presentera dig, prata om dig själv (familj, fritid, studier, arbete etc.) och göra inköp. Vi övar mycket naturligt uttal. Du får läsa enkla dialoger och kortare texter och öva att förstå talad svenska. Du lär dig de grammatiska grunderna, till exempel ordföljd, tempus, substantiv- och adjektivböjning, pronomen och prepositioner.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 15 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter A1 del 1 bör du fortsätta på A1 del 2. .

Kurslitteratur

Rivstart A1 + A2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) kapitel 1-5 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2014). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.Kurslitteraturen går att köpa på Bokus och Adlibris där man får deltagare på Folkuniversitetet 5 % rabatt. Kod för detta skickas ut i kallelsen till kursen

Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se