Ansökan om intyg för au-pairer

Om din blivande au-pair är bokad på en svenskkurs i Uppsala kan vi utfärda ett anmälningsintyg att skicka till Migrationsverket eller svenska ambassader i världen för att ansöka om uppehållstillstånd för din blivande au-pair.

För att din ansökan om intyg ska bli godkänd krävs följande (Instructions in English below):

OBS! Använd det engelska bokningsformuläret i båda bokningarna eftersom au-pairen inte har svenskt personnummer.
  • Au-pairen ska vara anmäld på valfri kommande kurs i svenska på Folkuniversitetet i Uppsala. Observera dock att Migrationsverket ställer vissa krav avseende bl. a. lägsta antal undervisningstimmar i veckan samt vem som ska stå för kostnaden
  • Kursavgiften ska vara förbetald med kort (ej fakturabetalning)
  • Au-pairens fullständiga personuppgifter, inklusive födelsedatum, ska anges i kursanmälan
  • Fullständiga personuppgifter, inklusive personnummer, på en vuxen i värdfamiljen (anges som "Annan betalare" i kursanmälan)

Hur ansöker jag om ett intyg?

• Klicka på knappen "Boka kursen nu" (TIPS! Högerklicka på knappen och välj "Öppna länk i ny flik") och välj sedan "Use the English booking form"
  • Fyll i au-pairens personuppgifter inklusive födelsedatum
  • Ange i meddelandefältet om du vill få intyget hemskickat via brev, mejl (som pdf) eller om du föredrar att hämta det på vårt kontor, samt om intyget ska vara på engelska eller svenska, beroende på vem som ska ha intyget
  • Välj "Credit Card" som betalningsmetod
  • Välj "Other invoice recipient" och fyll i personuppgifter på en vuxen i värdfamiljen inklusive personnummer
  • Klicka på "Book course" och fortsätt med kortbetalningen: 250 kr (inkl porto)

Vad händer efter att jag skickat in min ansökan?

Vi tar emot och bearbetar din ansökan under ordinarie öppettider. Det kan ta oss upp till en vecka att utfärda och skicka intyget.

Short instructions in English:

Use the English booking form for both applications, since the au-pair does not have a Swedish personal number.
  • Book and prepay (with credit card) a Swedish course
  • Then book and prepay the certificate
  • State the au-pair's contact details, including date of birth
  • State contact details of an adult in the host family, including full Swedish personal identity number (select "other payer")
When we have received your application we will process the application during office hours, and send the certificate to you, usually within one week. State whether you would like the certificate in English or Swedish, depending on the recipient.

Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se