Everyday Swedish for Asylum Seekers part 2

This course is for those who are seeking asylum and have some knowledge of Swedish. The focus is on oral communication and you will learn simple everyday Swedish

The course is for those who have some knowledge of Swedish. You have studied some swedish at Folkuniversitetet Swedish for asulym seekers or studied swedish somewhere else

The course is free of charge for those who are seeking asylum or have obtained a residence permit but still live in an asylum camp centre. In order to register you must have a LMA number, which you must provide when registering. To enrol, press the green button “boka kursen nu” and then select “Use the English booking form” to enter your personal details and your LMA number.

Den här kursen är för dig som har lite kunskaper i svenska. Antingen är du asylsökande eller har fått uppehållstillstånd men bor kvar i ett anläggningsboende. Fokus ligger på muntlig kommunikation och du får lära dig enkel vardagssvenska. Kursen är gratis och du måste ange ditt LMA-nummer vid anmälan. Ta även med ditt LMA-kort till första lektionen. För att anmäla dig trycker du på den gröna knappen ”boka kursen nu” och sen väljer du ”use the English booking form” för att kunna skriva in dina personuppgifter och ditt LMA-nummer.

Kursens mål Du får lära dig grunderna i det svenska språket. Målet är att du ska kunna göra dig förstådd och förstå andra i olika vardagssituationer, t.ex. när man hälsar på någon, handlar, ger och ber om enkla upplysningar.

Förkunskaper Du har tidigare läst svenska för asylsökande eller lärt dig svenska på annat sätt

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva.
  • Fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna.
  • Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du får använda språket maximalt.
  • Du behöver studera hemma mellan träffarna.
  • Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt.
Kurslitteratur Du får kurslitteratur av din lärare.

Lena Scoufia

Bokning

Kvarngatan 34, 60240 NORRKÖPING
21 aug 2017