Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Swahili

Swahili

Tala Swahili och bli väl mottagen. Få regioner i världen är nämligen så gästvänliga som Central- och Östafrika. Här finns bland annat resmål som Kilimanjaro, världens största nationalpark Serengeti och flera spännande städer.

Språket är lätt att både uttala och stava eftersom man läser precis som det står. Grammatiken erbjuder inga större utmaningar. Det är dessutom på god väg att bli lingua franca, det vill säga det förenande språket i Afrika.

Swahili är ett bantuspråk som har expanderat och används nu i stora delar av Afrika. Idag talar närmare 120 miljoner människor i världen swahili. Det är det officiella språket i Tanzania och Kenya och Komoroöarna, men det talas också i Uganda, Kongo, Burundi, Rwanda, Moçambique, Somalia, södra Sudan, Zambia, Malawi och Madagaskar. Swahilin har lånat många ord från arabiskan, persiskan och de indiska språken liksom från engelskan, portugisiskan och tyskan.

Swahili är ett spännande och förhållandevis lätt språk att lära sig, så missa inte chansen. Karibu, eller välkommen till en kurs i swahili!

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning