Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Swahili A2 del 1

Swahili A2 del 1

Du utvecklar din kommunikation och kan prata obehindrat i de många vardagliga situationer. Du förfinar din grammatik, pratar i telefon och skriver brev. På den här kursen uppnår du kunskaper i swahili motsvarande nivå A2.

Intresseanmälan

Obs! Anmälan är ej bindande till denna kursbokning. När vi fått ihop tillräckligt med deltagare hör vi av oss och föreslår ett startdatum. Planerat stardatum för denna kurs är 2017.

För att göra en intresseanmälan använder du dig av bokningsformuläret till höger och bortser från "anmälningsvillkoren". Välj faktura som betalsätt. Fakturering sker sedan endast om du tackat ja till föreslagna kursdatum.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst swahili A1 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i swahili på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. A2 motsvarar ca 120-160 lektionstimmar. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik och språkstruktur
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på swahili och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare
Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Startgaranti
Kursen startar vid 3 anmälningar. Längden på kursen anpassas efter antal deltagare. Priset förändras inte. Antal kurstillfällen kan justeras efter kallelse gått ut.

3-4 deltagare = 8 tillfällen
5 deltagare = 9 tillfällen
6 deltagare = 10 tillfällen
7 eller fler deltagare = 11 tillfällen

Kursledare

Abdul Borafia "I min språkundervisning vill jag gärna lägga grund till den språkförståelse som krävs för ett enklare språkutbyte." Läs mer om Abdul Borafia

Har du frågor?

Kontakta
Språkavdelning i Lund
sprak.lund@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Kursstart
Prel. v.8-38
Antal veckor
11 veckor
Studietimmar
22
Tillfällen
11 st
Arr nr.
864402
Platser kvar
Ja
Pris
2 145 kr

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 046-197720

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss för kursrådgivning eller frågor kring nivåbedömning.

046-197700
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev