Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Tjeckiska

Tjeckiska

Vill du resa till vackra Prag eller dricka en sval öl i Plzen? Se till att du kan lite tjeckiska så blir resan roligare.

Tjeckiska talas i både Tjeckien och Slovakien och är nära besläktat med slovakiska. I språket finns många tyska lånord. Det skrivs med det latinska alfabetet och innehåller flera diakritiska tecken.

Efter den kommunistiska regimens fall 1989 har Tjeckien med rätta blivit ett av Europas populäraste resmål. Tiden sedan dess har inneburit en helt ny epok för Tjeckien, som tidigt satsade på återuppbyggnad och öppenhet. Och här smälter det gamla samman med det nya på ett smakfullt och inbjudande sätt. Huvudstaden Prag, en nogsamt renoverad arkitektonisk pärla, bjuder på en resa genom tiden, från 400-talet fram till nuet. Det tjeckiska landskapet bjuder på berg, sjöar, badorter och en rik historia.

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning