Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
ISpråkexamina och språkprov

Språkexamina och språkprov

Behöver du ett bevis på dina språkkunskaper? Genom Folkuniversitetet kan du validera dina kunskaper i svenska och engelska eller ta en språkexamen.

Det blir allt vanligare att du måste kunna visa upp ett bevis på att du besitter aktuella och användbara språkkunskaper. Beviset ska ge en rättvis bild av din språkliga kompetens och vara lika mycket värt utomlands som i Sverige.

Internationella språkdiplom är sådana bevis. De ger ett intyg på att du har avlagt en språkexamen enligt internationell standard, erkänt i en stor del av världen.

Förbered dig hos Folkuniversitetet
Du kan ta en internationell språkexamen direkt. Men erfarenheten visar att resultatet blir bättre om du förbereder dig genom en kurs. Hos oss kan du förbereda dig antingen genom speciella diplomkurser (engelska) eller genom att gå allmänna kurser på olika nivåer.

 • Cambridge English-examina

  Vill du ha intyg på dina engelskkunskaper? Då är en Cambridge English-examen perfekt. Folkuniversitetet samarbetar med University of Cambridge och gör det möjligt för dig att ta en examen i Sverige. Cambridge English-examina finns i flera nivåer och är erkända bevis på kunskaper i engelska runt om i världen.

 • IELTS-test

  IELTS is the International English Language Testing System which tests English proficiency.

 • Swedex: Swedish Examinations

  Vill du visa att du har kunskaper i svenska? Swedex ger dig möjlighet att göra det!

 • Svenska C1-test

  Vi erbjuder ett test i svenska på C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS). Språkprovet godtas bland annat av Socialstyrelsen.

 • Tisus

  Test i svenska för universitets- och högskolestudier – Tisus.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer