Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Bli testledare

Bli testledare

Ett examenscentrum för Swedex måste ha tillgång till speciellt utbildade testledare. För att det ska bli möjligt att erbjuda Swedex i flera länder anordnas centrala testledarutbildningar på heldistans i Sverige.

Utbildningen vänder sig till lärare som undervisar i svenska, har goda kunskaper i svenska (har svenska som modersmål eller färdighet minst motsvarande C1 enligt Europarådets nivåbeskrivning) och som är intresserade av att fungera som testledare för Swedex och att etablera ett Swedexcenter vid sin institution.

Målet med kursen är att göra deltagarna förtrogna med Swedex så att de självständigt kan leda provet och bedöma de delprov som ingår.

Eftersom det muntliga provet kräver två utbildade testledare är det praktisk om man är två från samma institution som genomgår testledarutbildningen samtidigt.

Utbildningen omfattar bl a följande:

  • Europarådets nivåbeskrivning
  • Test och testformat för Swedex B2 i sin helhet
  • Kriterier för bedömning av skrivuppgiften och den muntliga delen
  • Träning i att bedöma skrivuppgiften
  • Träning i att bedöma det muntliga provet
  • Administration och genomförande

Testledarutbildningar på både A2-/B1- och B2-nivå anordnas kontinuerligt. Kontakta Swedex för information kring kursstarter.

Om Swedex

Toggle module

Röster om Swedex

Toggle module

"Ett Swedextest fyller minst två goda syften: Det stämmer av den studerandes utveckling. Det ger ett certifikat att visa upp för arbetsgivare. Jag har arbetat med Swedex i Japan och ser det som ett mycket väl fungerande test av studenternas kunskaper."

–Einar Korpus, professor i svenska vid
Osaka universitet 2010-2011

Toggle module
Facebook

Testledarutbildning

Toggle module