Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Iraqi Bodies koreografen Anmar Taha på Balettakademien Göteborg

Possessed

Ett möte mellan Iraqi Bodies koreografen Anmar Taha och 10 examensstudenter i dans; baserat på undersökandet av rörelsens nödvändighet och mångfalden av livet - en grupp människor som rör sig över scenen med en kollektiv energi och riktning.

Iraqi Bodies på Balettakademien Göteborg

"Även enligt vissa filosofer är det ganska svårt att skilja gycklaren från den melankoliske, livet självt är ett komiskt drama eller en dramatisk komedi."
Ur "Maldoror samlade verk" - Lautréamont

Iraqi Bodies är en grupp dansare och koreografer aktiva i Göteborg och Amsterdam. Efter flera kritikerhyllade föreställningar är deras koreograf Anmar Taha här på BA för att arbeta fram en föreställning i samarbete med Danslinje åk 3.
Koreograf: Anmar Taha
Medverkande: Danslinjen åk 3
Föreställningslängd: 50 min

IRAQI BODIES
Iraqi Bodies är en irakisk dansgrupp som bildades 2002 i Bagdad. Medlemmarna var tvungna att lämna landet tre år senare på grund av det ökade våldet och hatet mot konstnärer från olika fundamentalistiska grupper, och nu är gruppen verksamma i Göteborg och Amsterdam.

Under 2008 och 2009 turnerade Iraqi Bodies tillsammans med the Aerowaves UK i Europa och Mellanöstern med föreställningen Crying of My Mother av Muhanad Rasheed. Under 2010 spelade Iraqi Bodies föreställningarna The Sleepers och The Baldheaded i Göteborg, båda skapade av dansaren och koreografen Anmar Taha.
2011 har Iraqi Bodies spelat föreställningarna Unidentified på Pustervik samt Vowels på Atalante i Göteborg. Den 23 november spelade de "Unidentified" på Dansens Hus i Stockholm.

Föreställningar

Toggle module