Du är här:
Anna Asplind gick på Balettakademien Göteborgs danslinje

Anna Asplind, dansare och koreograf

Balettakademiens danslinje är en utbildning som har fått mig att inse vad jag vill göra och hur jag ska nå dit jag vill:  det viktigaste är inte vad du lär dig utan vad du gör med den kunskap du får och ser möjligheterna i vart den kan ta dig.

Relaterad information

Jag arbetar som frilansande dansare och koreograf och bor i Berlin där jag startat danskollektivet FAS. Sedan 2008 då jag gick ut Balettakademin i Göteborg har jag jobbat med flera olika saker både i Sverige och utomlands, som dansare på Operan i Köpenhamn, som danskonstnär i Mobila Dansverkstan i Karlstad och jag har satt upp egna dansföreställningar/performance i Berlin, Göteborg, Reykjavik och Karlstad.

Jag arbetar mycket med att integrera publiken i mina verk och har bland annat tagit fram en danspromenad där publiken själva är med och skapar en dansföreställning i det offentliga rummet.

För mig har Balettakademins danslinje gett mig den teknik jag behöver för att kunna arbeta som koreograf och dansare. Det är en utbildning som har fått mig att inse vad jag vill göra och hur jag ska nå dit jag vill, det viktigaste är inte vad du lär dig utan vad du gör med den kunskap du får och ser möjligheterna i vart den kan ta dig. Att vara dansare är ett fantastiskt spännande yrke där man träffar många männsikor från hela världen och där det finns otroliga möjligheter att göra precis det man vill. Härnäst ska jag till Island för att medverka i en performancefestival och sedan vidare till Aten där jag ska arbeta som dansare.