Du är här:
Peter Svenzon gick på Balettakademien Göteborgs danslinje

Peter Svenzon, dansare och koreograf

Jag är stolt över att vara dansare och kunna kontrollera min kropp; att kunna uttrycka mig.  Att jag har fått möta så många intressanta människor och upplevelser på vägen, det kan jag tacka Balettakademien för som tog in mig som 17 åring, utan andra förkunskaper än streetdansen.

Relaterad information

Vad har Balettakademien betytt för mig ? När jag gick på Balettakademien var det en annan tid, skolan var ny. Vi fick inte CSN-lån; vi gick 6 dagar i veckan och man kunde bli ”utskickad” om man inte skötte sig, vilket i sin tur skapade en stenhård disciplin.

Dock kände jag mig stolt och utvald av att få gå på skolan. Det pratades också mycket om hur målbilden såg ut, och det var att vi skulle ut och konkurrera med dom bästa dansarna i världen!  Vi fick ofta träffa internationella dansare av världsklass, som  t.e.x. Donna Wood från ”Alvin Ailey”.
Den viktigaste läraren för mig personligen var Kenneth Gustavsson. Han var en fantastisk dansare och lärare, om lyssnade och kämpade man, så utvecklades man.

Det är som den gamla klyschan, man blir inte rik på pengar om man är dansare, men man blir rik på upplevelser!  Jag är stolt över att vara dansare och kunna kontrollera min kropp; att kunna uttrycka mig!  Att jag har fått möta så många intressanta människor och upplevelser på vägen, det kan jag tacka Balettakademien för som tog in mig som 17 åring, utan andra förkunskaper än streetdansen.
Det är jag evigt tacksam för.