Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Dans för Parkinson nybörjare

Dans med Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinson sjukdom.

Metoden är utvecklad i USA av Mark Morrish dancegroup, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser i Stockholm och Umeå, av utbildade Dance for PD pedagoger.
Anhöriga och vårdgivare är välkomna och deltar gratis.

Varför Dans för Parkinsons?
Dansare har kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar för att skapa en upplevelse av nu-et, därför är just dansen så användbar som hjälp för personer med Parkinsons sjukdom. Dansträningen bygger styrka och balans, den fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och för att inte fastna i låsta lägen. Vi använder även rösten som ett instrument, och för att styrka luftvägarna. Det estetiska i dansen har stort värde, vi skapar vackra uttryck och linjer. I dansen glömmer de medverkande bort att de har en sjukdom, de är inte sin Parkinson, de är dansare! I dansträningen är det rörelse, rytm, röst, styrka och mjukhet som övas, och med GLÄDJE och gemenskap!

Ledare
Åsa Elowson har sin grund i improvisationen och har sedan 25 år arbetat med att skapa och framföra dansföreställningar och med dansundervisning, främst i Dansgruppen Agnes. Hon är utbildad på Danshögskolan i Stockholm. Åsa gick utbildningen till instruktör i Dans för Parkinson 2014 och har arbetat med communitydans i olika projekt sedan 1995. Åsa är även legitimerad fysioterapeut.
Åsa N. Åström är i grunden dansare. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i Communitydans. Där är dans ett verktyg för att nå kreativitet, glädje, stärkt identitet och närvaro.
2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson startade sedan upp träningen på Balettakademien 2015.
"Jag är lyhörd för de jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Förkunskaper: För dig som är nybörjare

Ledarna är utbildade i metoden Dans för Parkinson, Dance for PD®.

Kursledare

Åsa N. Åström

Kursledare

Åsa Elowson

Kontaktinformation:

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
Startdatum: 21 jan 2020
Slutdatum: 12 maj 2020
Antal veckor: 5
Tid: Ti 15:15-17:00
Studietimmar: 12
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 1042633
Platser kvar: Ja
Pris: 1300kr