Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Kurser för barn och unga på Balettakademien i Stockholm

Kurser för barn 3-12 år

Här har vi samlat alla kurser för barn och unga mellan 3-12 år. Välj mellan olika danstekniker som balett, jazz, modernt och hiphop/street samt scenkurser och BA intensivkurser.

Mer information

Återanmälningar och nybokningar
Barn som har slutfört en kurs har en garanterad plats hos samma lärare alternativt i motsvarande kurs under nästa termin.
15/5 publicerar vi höstens kurser på vår webbsida och 15/11 publicerar vi vårens kurser.  För att få garanterad plats måste du boka den via vår hemsida eller via telefon mellan den 15-19/5 inför hösttermin och 15-19/11 inför vårtermin. Fråga din lärare om det är oklart vilken grupp du ska välja. I början av augusti, inför hösttermin och januari inför vårtermin får du en kallelse till kursen. Helt nya barn är välkomna och placeras in i tur och ordning där platser finns.

 • Dans för barn 3-6 år

  Här har vi samlat alla kurser för barn mellan 3-6 år, du finner dem även under respektive dansstil nedan. Vi har många olika inriktningar av dans för barn 3-6 år. Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje och övar musikalitet och improvisation, koordination och koncentration, balans och hållning.

 • Contemporary/Modernt 4-12 år

  I contemporary för barn övar vi dansteknik, balans, koordination, hopp och improvisation . Vi utvecklar kroppen som uttrycksmedel och sinne för att skapa egna danser.

 • Jazz/dansmix 3-12 år

  På Balettakademiens kurser i jazz 3-12 år kan du välja mellan dansteknikerna streetjazz, showjazz och dansmix.

 • Hiphop och street 3-12 år

  I hiphop/street för barn övar vi grunder utifrån hiphopens dansteknik och får då träning i koordination, rytmik, känsla, improvisation, dynamik, balans och styrka

 • Sång och dans 3-13 år

  För dig som älskar att dansa och att sjunga finns våra kurser i sång och dans för barn mellan 3-7 år samt BA Artist för dig mellan 10-13 år.

 • Balett 3-13 år

  Balettakademien erbjuder ett stort utbud i balett för barn och unga. Vi övar koordination, smidighet, balans, styrka, teknik, hopp, piruetter och framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

 • Scenkurser 9-13 år

  Kurser för dig som gillar strålkastarljus!

 • Intensivkurser 9-17 år

  Våra intensivkurser riktar sig till dig med passion för dans och som vill mer!

 • Danskalas

  Bjud dina kompisar på ett kalas där ni får uppleva dans och musik och ha roligt tillsammans! Du kan välja mellan tre olika varianter som alla innehåller 60 minuter dans tillsammans med en av våra danspedagoger. Vi kan ta emot max 20 barn och födelsedagsbarnet får en liten present av oss som minne.

Ålders- och nivåindelning

Toggle module

Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom! Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp när det behövs. Tala med läraren eller kontakta oss via vår kundtjänst om du har frågor så hjälper vi dig gärna!

Dans för barn 3-6 år, baseras på barnens ålder. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 3-årsgrupp ska man ha fyllt tre år när kursen börjar. För att delta i en 4-5-årsgrupp ska man ha fyllt fyra, och så vidare. Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp när det behövs.

Balett för barn och unga 5-12 år:
Utgå från din ålder först och sedan dina förkunskaper.
N Har ingen eller lite erfarenhet av vald dansstil, för nybörjare och för dig som har gått 1 till 3 terminer.
F Har viss kunskap inom vald dansstil och har gått 3-6 terminer.
M Har god kunskap inom vald dansstil och har gått fler 5 terminer.

Övriga danser för barn och unga 6-12 år:
Utgå från din ålder först och sedan dina förkunskaper.
N Har ingen eller lite erfarenhet av vald dansstil, för nybörjare och för dig som har gått 1 till 3 terminer.
F Har viss kunskap inom vald dansstil och har gått 3-6 terminer.