Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Bra att veta om Balettakademien i Stockholm

Bra att veta

Information och vanliga frågor om Balettakademiens kursutbud. 

Vårterminen 2018

Vårterminen pågår mellan den 22 januari och den 20 maj. Antal kurstillfällen hittar du vid respektive kurs.

Lovdagar
Inga ordinarie kurser under:

  • Sportlov (26 februari-4 mars)
  • Påsklov (29 mars-8 april)
  • Valborg (30 april)
  • 1:a maj
  • Kr. himmelsfärds dag (10 maj)

Inställda klasser
Om en lektion måste ställas in meddelas du per sms eller mail. Den inställda lektionen tas vanligtvis igen veckan efter terminens slut.

Sen ankomst
Balettakademien tillåter inte sen ankomst. Tänk på att komma i god tid för allas trevnad och koncentration. Försenad ankomst medför ett avbrott som bryter koncentrationen för de i gruppen som redan är på plats och osäkerhet hos de deltagare som kommer sent och värdefull lektionstid går till spillo. Var vänlig respektera en stängd dörr till lektionssalen.

Anmäl dig i receptionen
I yttre receptionen anmäler du dig alltid när du ska ta en klass som startar kl. 17:00 eller senare, vare sig du är anmäld eller tar en öppen klass. Observera! Alla Barn & Unga kurser 3-12 år behöver inte anmäla sig i receptionen, deras närvarolistor sköts av respektive lärare.

Kan man hoppa in i en kurs som redan har börjat?
* För ungdomar och vuxna går det bra att i mån av plats starta under de tre första veckorna. Efter tredje veckan tar vi inte emot fler anmälningar på nybörjarkurser. Om du har förkunskaper kan du i mån av plats komma med senare, kontakta Kundservice eller kontoret vid Balettakademien.

* För kurser Barn och unga 3-12 år går det bra att i mån av plats starta under de tre första veckorna. Efter tredje veckan tar vi inte emot fler anmälningar så att gruppen får lugn och ro att utvecklas. Om deltagare bokar sig på kurser efter kursstart ges inget avdrag på kursavgiften. Undantag kan göras vid uppvisande av giltigt sjukintyg.

Ta igen missade lektioner: Du har från och med terminens fjärde vecka möjlighet att ta igen missade lektioner på en annan lektion i mån av plats. Du behöver inte förboka dessa utan kan anmäla dig på plats i vår reception. Du kan endast ta igen klasser på samma nivå eller lägre och det är inte heller möjligt att ta igen missade klasser på scen- eller repertoarkurser. Ta igen-möjligheten gäller av pedagogiska skäl inte för barnkurserna 3-12 år.

På Öppna klasser-schemat hittar du alla kurser som du kan ta Drop-in på. På dessa klasser kan du även använda ditt Dansa-kort.

Vad är en scenkurs?
Kurser märkta "scen" avslutas med tre föreställningar vid Balettakademiens Scen, Studio Fyra. Varje föreställningshelg innebär att alla deltagare medverkar i tre föreställningar. Instudering och repetitioner sker på ordinarie lektionstid. Ljusrep kan förekomma utanför lektionstid i samband med föreställningshelg. Genrep i samband med föreställningarna. Det finns inga audition- eller urvalsprocesser för detta utöver kursens angivna förkunskapskrav. Biljetter köpes via Ticketmaster, Balettakademien Scen Studio Fyra, Scenkursföreställning. 

Gratis prova på-dagar på Balettakademien
Balettakademiens gratis prova på-dagar äger rum måndagen den 15 januari, tisdagen den 16 januari och onsdagen den 17 januari. Då erbjuder Balettakademien gratis dansklasser för ungdomar och vuxna i massor av olika dansstilar. Alla som är intresserade av att dansa - nybörjare till mer erfarna är välkomna att prova på vårt kursutbud. Prova på-schemat hittar du vecka 51 på vår hemsida.

Omklädningsrum
En trappa ner finns ett omklädningsrum för herrar och tre för damer samt ett mindre omklädningsrum för damer två trappor upp. Pappor hänvisas till herrarnas omklädningsrum med sina små döttrar som man gör på bassängbaden, då även äldre flickor/damer använder omklädningsrummen. Tips! Det går ju också att redan vara omklädd när man kommer.

Observera! För allas trivsel ber vi att omklädning inte sker i cafeterian eller i uppehållsrummen.

Anmälningsvillkor för kurs
Balettakademien är en del av Folkuniversitetet. En anmälan är bindande, om den inte återtas enligt reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända ett meddelande om detta till Folkuniversitetet inom 14 dagar efter det att vi bekräftat anmälan. Har du inte fått någon bekräftelse utan enbart en kallelse till kursen, gäller ångerrätten 14 dagar från den dag du fått kallelsen. Om kursen har startat och ångerrätten fortfarande gäller, är det fortfarande möjligt att avboka. Då betalar du dock för de tillfällen som du medverkat på.

Efter att ångerrätten har förfallit gäller följande: Om du avbokar/avanmäler dig senare än en vecka före kursstart debiteras en administrationsavgift på 10 % av kursavgiften, dock lägst 100 kr. Om du avbryter kursen när den har startat, är du skyldig att betala full kursavgift. Om du avbryter en kurs på grund av varaktigt studiehinder (till exempel sjukdom styrkt med läkarintyg, avflyttning från orten eller annan jämförbar oförutsedd anledning) betalar du för de gånger du deltagit.

För barndanskurser gäller samma villkor som för övriga kurser men med undantaget att barn får avboka efter 1-3 gånger och då betala för de gånger som varit samt en administrativ avgift på 10 % av kursavgiften. För Dansa-kortet, som i sig innebär en kraftig rabatt jämfört med priset per kurs, gäller: Om du på grund av ett varaktigt studiehinder, styrkt enligt ovan, missar mer än halva terminen, så betalar du halva avgiften plus en administrationsavgift på 10% av kursavgiften. För priser och villkor för våra linjer och utbildningar, se information under respektive rubrik på hemsidan.

Kursstart, kallelse och betalning
När du anmält dig till en kurs får du en bekräftelse på din anmälan. Innan kursen startar får du en kallelse med lokal och tider angivna. Med kallelsen följer också en faktura. Kursavgiften betalas enligt fakturans förfallodatum. Har du förbetalat kursen vid anmälan, får du ingen faktura. Bekräftelse, kallelse och faktura kan skickas via e-post eller per brev.

Ändrade tider, lokaler eller lärare
Om vi tvingas ställa in en kurs före kursstart har du rätt att återfå hela avgiften. Om kursstarten skjuts upp mer än en vecka har du rätt att avboka kursen och återfå hela avgiften. Vi förbehåller oss rätten att ändra lärare och lokal om så blir nödvändigt. Vid reklamation gäller konsumenttjänstlagens regler.

Olycksfall och ätstörningar
Deltagare är olycksfallsförsäkrade under pågående kurs samt på väg till och från kursen. Vi har en policy vid ätstörning. Vid undervikt och tveksamhet om deltagares hälsa kommer vi att kräva ett friskintyg från läkare.

Byte av kurs
Om du behöver byta kurs, kontakta vår Kundservice på telefon 08-789 41 20. Du kan även fråga oss på plats på kontoret och i receptionen. Rådfråga gärna din lärare om vilken nivå som skulle vara lämplig för dig, men du måste meddela kontoret/receptionen om vilket byte du vill göra.

Fotografering i samband med föreställningar
Vi förbehåller oss rätten att fotografera och filma föreställningar och lektioner för vår marknadsföring på webben och i tryck.

Behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PUL)
Administrationen lagrar dina uppgifter om namn, adress samt vilken verksamhet du deltar i. Uppgifterna använder vi i vårt kundregister för att sända dig information om kommande verksamhet. Om du vill avböja fortsatt information, skriv till oss. Uppgifterna kan i undantagsfall lämnas till kommunala/regionala bidragsgivare vid en uppföljning av verksamhet som finansierats med delvis offentliga medel. Personnummer används för statistik och är ett villkor för statsbidrag till våra kurser. Om du av någon anledning inte kan uppge ditt personnummer så ber vi dig ta kontakt med Balettakademien.

Parfymer och starka dofter
Tänk på att det finns många som är allergiska eller överkänsliga - undvik starka parfymer och sprejer. 

VANLIGA FRÅGOR OM DANSKLÄDER

Vad ska jag ha på mig på balett?
Vi rekommenderar dansdräkt och trikåer. Mjuka balettskor i skinn eller kanvas. T-shirt eller linne och shorts eller trikåer. Håret bör främst av praktiska skäl vara uppsatt i knut eller liknande så att det inte faller ner i ansiktet. Inga stora smycken. Träningskläder och danskläder kan du hitta i stora klädbutiker.

Vad har man för kläder på klasser i jazz eller modernt?
Dansdräkt eller t-shirt och trikåer, jazzbyxor, sweatshirtbyxor eller dylikt. Tänk på att inte ha alltför stora kläder, det försvårar för läraren och dig själv att se hur rörelserna görs. Läraren informerar om vilken typ av skor som passar bäst, gymnastik - eller jazzteknikskor. Om gymnastikskor ska användas, vänligen tänk på att de ska ha sulor som inte lämnar märken på golven och att de är rena. Träningskläder och danskläder kan du hitta i stora klädbutiker.

Vad har man för kläder på klasser i Street/Commercial?
T-shirt eller linne samt bekväma byxor som du kan rör dig i. Keps är tillåtet. På fötterna: rena sneakers med sulor som inte lämnar märken på golvet. Träningskläder och danskläder kan du hitta i stora klädbutiker

VANLIGA FRÅGOR OM KURSER FÖR UNGDOMAR OCH VUXNA FRÅN 13 ÅR

Öppna klasser och Öppna klasser-schema
Vi erbjuder ett stort antal öppna klasser där du kan komma och dansa när det passar dig bäst. Se markering vid respektive kurs. Till alla öppna klasser kan du använda Dansa-kortet, köpa klippkort, köpa drop-in eller anmäla dig för hela terminen. Anmälda deltagare har företräde.

Inför öppna klasser ska du alltid pricka av dig i receptionen, oavsett om du ska köpa en drop-in-klass, har klippkort, Dansa-kort eller är anmäld till hela kursen. Du får en biljett av receptionisten som du sedan lämnar till läraren på den klass som du ska ta. Om du inte har någon biljett får du inte delta på klassen. Schemat för de öppna klasserna kan komma att ändras under terminens första veckor.

Vad menas med prova på-dagar?
Veckan innan varje terminsstart erbjuder Balettakademien gratis dansklasser för ungdomar och vuxna i massor av olika dansstilar. Alla som är intresserade av att dansa - nybörjare till mer erfarna är välkommen att prova på vårt kursutbud helt gratis.

VANLIGA FRÅGOR KURSER FÖR BARN OCH UNGA 3-12 ÅR.

Vilken åldersgrupp ska jag anmäla mitt barn till?
Barn placeras i en grupp med jämnåriga. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att till exempel delta i en 3-årsgrupp ska man alltså ha fyllt tre år när kursen börjar. För att delta i en 4-5-årsgrupp ska man ha fyllt fyra, osv. Förkunskaper är riktlinjer. Lärare ansvarar för att placera om barnen till lämpligare nivå om så behövs. Observera! Lämna barnets personuppgifter i anmälan. Under "Annan betalare" lämnar du dina egna uppgifter.

Måste barnen göra ett prov för att dansa på Balettakademien?
Nej, kurserna är öppna för alla barn från tre år som tycker att det är roligt att dansa.

Kan man hoppa in i en kurs som redan har börjat?
För barn 3-12 år går det bra att i mån av plats starta under de tre första veckorna. Efter tredje veckan tar vi inte emot fler anmälningar så att gruppen får lugn och ro att utvecklas.

Hur går återanmälan till?
Barn och unga som har slutfört sin danskurs måste boka sig via vår hemsida eller via telefon för att få garanterad plats hos samma lärare nästa termin. Fråga din lärare om det är oklart vilken grupp du ska välja. Helt nya barn placeras in i tur och ordning där platser finns.

Hur gör jag om mitt barn inte vill fortsätta med sin danskurs?
För de yngsta deltagarna tillämpar vi våra anmälningsbestämmelser avseende att anmälan är bindande, på ett lite mjukare sätt. Ett litet barn kan inte föreställa sig allt vad det innebär med att dansa i grupp, och grunden för dans här hos oss är att det ska vara roligt! Det kan finnas olika skäl till varför det inte fungerar. Vänd dig till läraren, vår kundtjänst eller oss på kontoret, vi hjälper gärna till att försöka rätta till det som inte stämmer. Kan vi inte gemensamt hitta en bra lösning får man avboka. Avgift tas ut för de klasser som barnet har deltagit i samt administrationsavgift.

Lektionstid?
Uppropet med närvarokollen i början av lektionen fyller en viktig del av gemenskap, gruppkänsla och ingår i lektionstiden. Vi lägger stor vikt vid att alla barn känner sig sedda och välkomna i gruppen. I lektionstiden ingår en avrundningstid för att nästa grupp ska hinna börja på utsatt tid.

Har jag bokat mitt barn till rätt nivå?
I början av terminsstart ansvarar dansläraren att informera och flytta deltagare till en lämpligare nivå om det behövs. Dansläraren rekommenderar också deltagarna i slutet av varje termin vilken nivå deltagare skall välja till nästa termin. Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp om det behövs.

Får man titta på under lektionerna?
Föräldrar och anhöriga är välkomna att komma och titta första och sista gången på terminen. Vid övriga lektionstillfällen behöver barnen få vara för sig själva för att kunna fokusera på det som händer under lektionen.

Var kan jag hitta mina kvarglömda saker?
Kvarglömda saker - kläder, skor och dylikt läggs i korgarna som står en trappa ned vid hissen. Balettakademien ansvarar ej för kvarglömda saker. Eventuella värdesaker tas om hand på kontoret, fråga efter dem i receptionen eller på kontoret. Tänk på att lärarna inte har möjlighet att ta hand om barnens saker. Tips! Märk dina barns saker!

Var kan jag parkera barnvagnen?
På gården framför entrén finns nu fyra stycken "barnvagnsgarage". Vänligen respektera att det inte är tillåtet av brandsäkerhetsskäl, att ta med vagnar i huset. Det finns ett skötbord en trappa ner på plan -1.

Var finns nödutgångar och utrymningsplaner?
Det finns två nödutgångar mot baksidan av huset och en från vår stora föreställningsstudio på gatuplan. Lärarna ansvarar för att ta hand om sina respektive grupper om skäl till utrymning skulle ske. Information och utrymningsplaner finns uppsatta på varje våningsplan. 

Om Balettakademien

Toggle module

Öppettider

Toggle module

Balettakademien Kundtjänst,
telefon 08-789 41 20

måndag-fredag 09.00-16.00

Kontoret
måndag-fredag 08.30-13.30

Receptionen, telefon 08-789 42 90
måndag-fredag 16.00-21.30
lördag 09.00-16.00
söndag 10.30-20.30

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module

I vårt hus finns även

Toggle module

Kafe Arte - kafé på Balettakademien

Telefon: 08-16 61 47

NAPRAPATERNA:
Leg.Naprapat Malin Flinck

Tfn.070-782 80 03
Naprapatenflinck@telia.com

Leg.Naprapat Anna Taube
Tfn . 070-588 73 63
Dansakuten@yahoo.se