Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Yrkesdansarutbildningen vid Balettakademien i Stockholm

Yrkesdansarutbildningen / Professional Dancers Education 3 år

Vill du satsa på dansen som yrke? Balettakademien erbjuder den i särklass bredaste dansarutbildningen i Sverige. Vi vet att det tar tid att bli en riktigt bra dansare och efter tre år på Yrkesdansarutbildningen har du de bästa förutsättningarna för att möta en krävande arbetsmarknad. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

Din ambition är att vara dansare. Vår ambition är att hjälpa dig att nå fram!

Balettakademiens 3-åriga heltidsutbildning ger dig en bred konstnärlig bas och utgår från de senaste rönen inom dansmedicinsk forskning. Vi ställer höga konstnärliga och intellektuella krav på dig som studerar hos oss. Samtidigt vill vi uppmuntra till eget skapande, inspirera till nyfikenhet och stötta din konstnärliga, artistiska och personliga utveckling. Här får du också möta delar av den internationella och den svenska dansvärlden. Många av våra tidigare studerande jobbar idag som professionella dansare och koreografer. 

Workshops, egen mentor, internationellt utbytesprogram och turné 

Vi anordnar återkommande seminarier, happenings, workshops, studiebesök och gästföreläsningar. Under årskurs 2 och 3 kommer du att ha en egen mentor, en yrkesverksam dansare med lång erfarenhet av branschen.

Vårt internationella studentutbytesprogram ger dig möjlighet att under ett par veckor besöka en skola utomlands. I slutet av årskurs 3 genomför studenterna en egen turné och varje vår ges föreställningar på någon av Stockholms offentliga scener.

Vi välkomnar sökande till årkurs 2 och 3 samt utländska sökande!

Sista ansökningsdag

8 april/17 maj 2019

Auditions

15-17 april/25-27 maj 2019

Nästa utbildningsstart

Augusti 2019

Do you prefer information in English? Contact us for more information on how to apply.  
ingrid.svahn@folkuniversitetet.se

Avgift läsåret 2018/2019

29.000 kr/termin, audition 500 kr.

Kort om Balettakademien i Stockholm

Balettakademien i Stockholm grundades 1957 och har utvecklats till en av Nordens ledande dansskolor. Många av Sveriges mest framgångsrika dansare, musikalartister och koreografer har utbildats på Balettakademien och engagerats efter utbildningen t ex vid Cullbergbaletten, Nye Carte Blanche, W.E.L.D, Norrdans, Skånes Dansteater, Göteborgsoperan, Stockholms Stadsteater och privatteatrar eller i någon av de svenska musikalproduktionerna. Visste du att grundarna av Bounce utbildade sig här? Många arbetar också internationellt inom olika genrer.

Här finns vi

Sedan våren 1996 finns skolan i ett specialbyggt hus vid Jarlaparken i centrala Stockholm. Huset är ljust och luftigt och här finns tio dansstudios, en av dem är en fullt utrustad studioscen. Vi har rejäla omklädning- och uppehållsrum med elevpentryn samt styrketräningsrum, naprapatmottagning, gym och café med uteservering.

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

In English

Toggle module

Föreställningar

Toggle module

Imprint, Yrkesdansarutbildningen årskurs 3 på Dansens hus maj 2018. 

Jazzified, Yrkesdansarutbildningen årskurs 1 och 2 på Dieselverkstaden juni 2018.