Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Dansutbildning modern/nutida

Dansutbildning modern/nutida, 1 år

Dansutbildning modern/nutida är en heltidsutbildning där improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik står i fokus. En bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande.Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

Är du intresserad av utbildningen? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

Genom fördjupning i improvisation och komposition får du utforska ditt eget koreografiska språk. I utbildningen ingår klasser i modern/nutida dans, balett, jazz, improvisation, komposition, koreografi, musik/rytmik och anatomi. Genom att komplettera den gemensamma undervisningen med enskild coaching och eget koreografiskt arbete strävar vi efter att varje studerande ska nå sin fulla potential som danskonstnär.

Tidigare studerande har gått vidare till högre studier i Sverige såväl som utomlands. Till exempel P.A.R.T.S i Bryssel, SEAD Salzburg Experimental Academy of Dance, Den Danske Scenekunstskole och Amsterdam University of the Arts SNDO. De har även startat egna danskompanier och jobbar idag som pedagoger och koreografer.

Utbildningen leds av Susanne Jaresand, koreograf och professor i rytmik och rörelse.

Sista ansökningsdag

30 april 2018

Audition 

6 maj 2018, möjlighet till digital audition finns för internationella sökande

Nästa utbildningsstart

20 augusti 2018

Kursavgift

26.000 kr/termin

Utbildningen berättigar till studiemedel och merkostnadslån kan sökas från CSN.

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

In English

Toggle module