Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Musikalutbildning

Musikalutbildning

Vill du satsa seriöst på en framtid som artist? Balettakademiens Musikalutbildning rustar dig till en självständig och framgångsrik scenkonstnär. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

Ansök här!

Tyngdpunkten i vår utbildning ligger på musikalteaterframställning och skådespeleri. Vi arbetar med att skapa musikalskådespelare som kan gestalta roller, beröra och förmedla historier på ett gediget och trovärdigt sätt. 

I teaterarbetet utgår vi alltid från att varje enskild elev ska hitta sin egen röst och få tillgång till hela sitt jag i sin gestaltning av texten. Vi tror också att tillit och trygghet är viktigt för att våga, därför lägger vi stor vikt vid att hela gruppen ska se och stötta varandra och vara medvetna om att vi tillsammans skapar ett tryggt arbetsklimat. Vår erfarenhet säger att texten och arbetet med texten är grunden till allt. Där kan man hitta svar och genom den låta sin fantasi och lust förmedla berättelsen på bästa sätt!

Upplägget i sångundervisningen utgår ifrån den individuella elevens förutsättningar. Att hitta en flexibel och hållbar röst, som på ett naturligt och äkta sätt kan spegla rollkaraktärens personlighet i alla situationer. Vi arbetar ofta i workshopform, vilket är en bra metod för att hantera nervositet och ger dig som student en medvetenhet om att rösten får en mottagare i form av dina klasskamrater. Eleverna får snabbt en inblick i många tekniska hinder och lösningar samt en repertoarkännedom.

Den schemalagda dansträningen bygger på jazzteknik. Ämnesfördjupningen i dans sker i form av lektioner på kvällstid. Det ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt schema. I schemat ingår dessutom auditionträning, musikalhistoria och grundläggande musikteori. Masterclasses är en viktig fördjupningsdel där gästpedagoger introducerar nya aspekter och kompletterar grundarbetet.

Vi går även gemensamt på föreställningar som vi sedan diskuterar och analyserar tillsammans. Efter utbildningen kommer du att vara väl förberedd att möta arbetslivet med en personlig arbetsportfolio.

Utbildningen leds av sångcoachen Sophie Goldea.

Sista ansökningsdag

9 april/21 april 2019

Audition

13 april/28 april 2019

Utbildningsstart

Augusti 2019

Kursavgift

68.000 kr (34.000 kr per termin), audition 500 kr

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Grattis!

Toggle module

Nils Reinholtz från Musikalutbildningen har blivit antagen vid Artistens musikalutbildning vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Stort grattis säger vi!

"Att få komma in på Artisten är på alla vis en dröm som går i uppfyllelse. En 3-årig utbildning där man får gräva ner sig i det man älskar är något jag vet är få förunnat och lovar därför mig själv att ta ut det mesta av det. Tiden på Balettakademien, med allt stöd och hjälp från lärarna och klass, har gett mig alla de verktyg som behövdes för att nå min dröm. Just nu känns det hela surrealistiskt men jag har sommaren på mig att inse att det faktiskt är sant! "
Nils Reinholtz