Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Musikalutbildning

Musikalutbildning

Ser du dig själv som en av framtidens artister på musikalscenen? Då är vår ettåriga Musikalutbildning något för dig. Här fokuserar vi både på sång, dans och gestaltning för att hitta din egen röst och ditt eget unika scenuttryck.

Som musikalartist krävs flera komponenter från den konstnärliga repertoaren; sång, teater och dans. Vi erbjuder en utbildning som gör dig trygg i att förmedla berättelser som berör och känns trovärdiga på scen utifrån samtliga perspektiv. En fulländad ensemble på en teater kräver en stark gruppdynamik där alla tar ansvar och känner tillit. Under utbildningen läggs därför stor vikt vid gruppens gemensamma arbete efter varje studerandes individuella förutsättningar.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och hålls i våra lokaler på Birger Jarlsgatan, centralt i Stockholm.

Vi erbjuder: 

  • Professionella och kompetenta lärare med lång och gedigen erfarenhet, från både Sverige och internationellt. 
  • Undervisning i sång och sångteknik för att på ett naturligt och äkta sätt framhäva din rollkaraktärs personlighet i alla situationer.
  • Teaterarbete som ger dig möjlighet att utforska din karaktär genom text.
  • Dansträningen bygger på jazzteknik och ämnesfördjupningen sker på kvällstid vilket ger dig möjlighet att i samråd med dina lärare sätta ihop ett individuellt schema.

Du får även auditionträning, lektioner i musikalhistoria och grundläggande musikteori som ger dig en heltäckande utbildning. Efter året hos oss kommer du att vara väl förberedd att möta arbetslivet med en personlig arbetsportfolio.

Sista ansökningsdag

17 april.

Ansökan för läsår 20/21 öppnar i vecka 2.

 

Audition

25-26 april.

Utbildningsstart

17 augusti 2020.

Kursavgift

68.000 kr (34.000 kr per termin), audition 500 kr

 

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Grattis!

Toggle module

Nils Reinholtz från Musikalutbildningen har blivit antagen vid Artistens musikalutbildning vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Stort grattis säger vi!

"Att få komma in på Artisten är på alla vis en dröm som går i uppfyllelse. En 3-årig utbildning där man får gräva ner sig i det man älskar är något jag vet är få förunnat och lovar därför mig själv att ta ut det mesta av det. Tiden på Balettakademien, med allt stöd och hjälp från lärarna och klass, har gett mig alla de verktyg som behövdes för att nå min dröm. Just nu känns det hela surrealistiskt men jag har sommaren på mig att inse att det faktiskt är sant! "
Nils Reinholtz