Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Jazz - Modernt - Afrikanskt

Jazz - Modernt - Afrikanskt

Terminens utbud av jazz och modernt i olika nivåer, samt afrikansk dans hittar du här. Hitta fart, teknik och dansglädje på våra kurser i jazz, eller lär dig nyttja kroppens möjligheter till rörelse och utforska ditt eget uttryck på våra kurser i modernt.

Jazz

Jazzdansen är den stil du ofta ser i musikaler och musikvideos. Jazztekniken bygger på musikalitet och smidighet och kan vara såväl väldigt kraftfull och energisk som mjuk och flödande. Du tränar upp styrka, smidighet, koordination och rytmik. Klasserna inleds med en grundlig uppvärmning, därefter diagonaler där man tränar specifika teknikmoment, för att sedan avslutas med en kombination.

Modernt

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet. Kända pionjärer och stilskapare var bland andra Isadora Duncan, Ted Shawn, Doris Humphrey, Martha Graham, José Limón och Merce Cunningham vilka flera har givit namn till olika stilar inom den moderna dansen. I dagens dans är deras tekniker ofta blandade och förändras i en ständigt pågående utveckling.Klasserna kännetecknas av golvteknik, flöde och uttryck.

Afrikansk dans

Afrikansk dans innehåller traditionella, kraftfulla rörelser och expressiva danser. Det är mycket rörelser åt alla håll - som sträcker utåt, uppåt och samtidigt tungt ner mot jorden. Släng av dig skorna och dansa loss till rytmiska trummor! Stilen passar både dig som har dansat en del och dig som är helt nybörjare. 

Jazz - Modernt - Afrikanskt (1)

 • Dansworkshop Musikhjälpen

  Datum: 16 dec 2017

  Dag & Tid: Lö 10:30-12:30

  Pris: 0kr

  Mer info

  Tid: Lö 10:30-12:30

  Lärare: Maria Jonsson
  Sandra Ingberg

  Antal veckor: 1

  Platser kvar:

  Dansworkshop Musikhjälpen

  Dansworkshop till förmån för Musikhjälpen. Två timmars team teach-klass med våra danslärare Maria Jonsson och Sandra Ingberg för dig över 15 år på fortsättn

Våra kurser

Toggle module

Våra bilder

Toggle module
Våra bilder

Våra filmer

Toggle module
Toggle module
Instagram
Toggle module

Våra partners

Toggle module

Balettakademien GöteborgBalettakademien StockholmMusikalakademienNorrlandsoperan