Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Mål och innehåll

Mål och innehåll

Yrkesförberedande Danslinje 1 år, heltid.

Relaterad information

Balettakademien har en stor samlad erfarenhet av att undervisa studenter som börjar sin dansutbildning efter avslutade gymnasiestudier. Vi lägger stor vikt vid lärarnas pedagogiska kompetens och entusiasm, men också vid deras egna konstnärliga erfarenheter. Våra välutbildade lärare visar vägen och ger dig verktygen att få ut mesta möjliga av ditt år hos oss. Den förberedande ettåriga danslinjen vid Balettakademien Umeå ger dig ökade möjligheter att söka till högre utbildning såsom Balettakademiens dans- och/eller musikalutbildning i Stockholm och Göteborg eller annan likvärdig utbildning i Sverige eller utomlands. Vi delar varje år  ut ett stipendium till en av våra elever, som får göra ett studiebesök på Balettakademien Stockholm.

Vi har ett nära samarbete med Balettakademien Stockholm och Göteborg, Norrlandsoperan, Musikalakademien i Strömbäck, UIG's estetiska program: scen och musikproduktion mfl.

Danslinjen på Balettakademien Umeå har funnits sedan 1987 och har sedan dess fungerat som avstamp för dig som vill komma vidare till högre dans/musikalutbildning. 84 procent av våra elever tar sig vidare till högre utbildning.

Danslinjen leds uteslutande av välutbildade lärare, och håller en hög konstnärlig och pedagogisk nivå. Danslinjen tillhandahåller verktyg för att ge dig en kvalificerad grund inom dans. Under läsåret tränar du i huvudsak  jazz och repertoar samt balett, improvisation, teater och körsång - totalt 15 klasser i veckan vilket gör att du får en stark tekniskt grund att stå på. Du får även inblick i ämnen som komposition, rytmik och mental träning. Vi lägger stor vikt vid sceniskt arbete och under året arbetar eleverna med ett flertal sceniska projekt.

Timplan:

Jazz 4-5 klasser/vecka
Repertoar 2 klasser/vecka
Balett 4 klasser/vecka
Improvisation/komposition           Blockundervisning
Street/hiphop Blockundervisning
Körsång 1 klass/vecka en termin
Teater 1 klass/vecka en termin
Resurstid / eget arbete 2 klasser/vecka


Vi ingår i Myndigheten för Yrkehögskolan 
https://minasidor.myh.se/Global/Logotyper-konstochkultur/SVART-LOGO-WEBB-konstochkultur_jpg.jpg

Våra kurser

Toggle module

Danslinjen Show/Musikal

Toggle module

Våra bilder

Toggle module
Våra bilder

Våra filmer

Toggle module
Toggle module
Instagram
Toggle module

Våra partners

Toggle module

Balettakademien GöteborgBalettakademien StockholmMusikalakademienNorrlandsoperan