Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Art College

Art College, en snabb historik

Art College är platsen för dig som söker utveckling och inspiration! Våra kursledare är mycket meriterade och merparten har arbetat med oss länge. Vi har cirka 1500 kursdeltagare varje termin. Många av dessa återkommer termin efter termin i olika kurser vilket vi tar som en bekräftelse på att kurserna håller god kvalitet!

Art College flyttade in i sina nuvarande lokaler på Första Långgatan 16 B sommaren 1998. Vi har sedan dess arbetat intensivt med utveckling av utbudet i nära samarbete med de kursledare som undervisar hos oss. Under andra halvan av 00-talet tillkom rätten att bedriva heltidsutbildning inom Inredning, Modedesign och Förberedande Fotograf, utbildningar som också ger de studerande rätt till studiemedel.

Vår verksamhet är omfattande och har många olika in- och utgångar. Vi ordnar kurser för olika målgrupper, från barn- och ungdomskurser till företagsutbildning, men självklart också för de som vill söka vidare till högre utbildning. I stort sett alla våra kurser står öppna för alla sökande. För att bli antagen till någon av våra heltidsutbildningar krävs arbetsprover.

Folkuniversitetet startade estetisk verksamhet för mer än femtio år sedan. Under 2000-talet har verksamheten bedrivits under namnet Art College. Folkuniversitetet i västra regionen driver även Balettakademien, KV-Konstskola och Hantverksakademin i Tibro. I landet som helhet är Folkuniversitetet den största anordnaren av fristående konstnärliga utbildningar.

Vi på Art College har ett stort antal elever som efter genomgången utbildning tagit sig vidare till högre utbildning såväl i Sverige som utomlands. En del har startat egen verksamhet medan andra fått anställning inom våra områden.

Art College

Toggle module
Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Första Långgatan 16 b, Göteborg