Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Medeleine Jonsson

Madeleine Jonsson

-Jag var helt säker på att jag ville bli inredningsarkitekt, men efter bara någon månad insåg jag att design är det som jag verkligen vill hålla på med.- Jag trodde att jag var mer intresserad av inredning än design och formgivning, men väldigt snart på utbildningen insåg jag att det snarare drar åt just design.

Madeleine har redan sedan grundskolan ägnat sig åt det estetiska området, men då var det framförallt musik som var i fokus. Det var först efter gymnasiet som intresset för just skapandet och inredningsprocessen fick ta plats genom projektledning på ett eventföretag. Dock så insåg hon relativt snabbt att det inte var inom eventbranschen som hon hörde hemma. Men intresset för att skapa rum fanns och inredning, inredningsarkitekt blev en naturlig riktning att gå emot.

Var det som du förväntade dig, såhär halvvägs in på utbildningen?

Nja, både och egentligen. Jag hade läst intervjuer precis som denna och visste att man skulle få prova på många olika områden, men jag förstod inte att det skulle vara så stort fokus på design och formgivning. Visst har inredningen också varit en del, men det är mindre än vad jag trodde att det skulle vara. Dock ser jag det bara som något positivt. Inför många av uppgifterna så känner man – Hur ska det här gå till? Men sen får man verktygen, stödet och så plötsligt så har man gjort det. Man utmanas och fylls med kunskap inför och under varje uppgift!

Lärarna uttryckte redan från början att vi inte skulle se det som ett klassrum utan som en designstudio. Vi pratar väldigt mycket med varandra, bollar idéer och inspireras av varandra under processens gång. Det är intressant för vi är alla så olika, vilket är lärorikt.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag vill absolut läsa vidare. Gärna på HDK, men om jag inte kommer in så tänker jag försöka köra på något mer förberedande år och sedan försöka igen. Mycket är fortfarande nytt och även om jag känner att jag lärt mig och utvecklats mycket under den här utbildningen så känns det också som att det bara är början.

Något du vill säga till de som fungerar på att söka till utbildningen?

Jag skulle säga att denna utbildningen egentligen passar alla som tycker att design och formgivning verkar intressant. Man får testa sina kunskaper inom många områden och jag tror att man har väldigt stor fördel av att få ta del av det. Jag trodde inte själv att jag skulle plugga vidare då jag aldrig riktigt vetat vad jag vill, men den här utbildningen har hjälpt mig en bra bit på vägen. Sök!

Edit: Madeleine läser nu på HDK

Utbildningar

Toggle module

Om inredningsutbildningen – Joel

Toggle module

Om inredningsutbildningen – Elina

Toggle module
Toggle module