Du är här:
Fotoskolan STHLM tolkar årets nobelpris

Publicerad: 2016-11-10 09:25

Fotoskolan STHLM medverkar i årets upplaga av Nobel Creations, en utställning med syfte att skapa ett bredare intresse för Nobelpriset samt för konst som förmedlare av vetenskap. Uppdraget är att tolka årets Nobelpris genom fotografi och resultatet presenteras på Tom Tits Experiment i Södertälje med start den 9 december.

Nobel Creations vänder sig till de som i vanliga fall inte är så intresserade av Nobelpriset och ger genom konst en alternativ förklaring till vad priset handlar om. Fotoskolan STHLMs studerande tar sig an uppgiften parvis där utbildningarna Visuell kommunikatör Fotograf och Bildbehandlare arbetar tillsammans.

− Uppgiften är att skapa en fri konstnärlig tolkning av Nobelpriset och de studerande har ganska fria tyglar. Det ska finnas starka kopplingar till årets pristagare i fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi och vad de har åstadkommit som gjort att de belönats med ett pris. De val som görs, i form av motiv eller form ska grunda sig i något som har med priset att göra. Det är både spännande och utmanande att tolka något så stort som Nobelpriset., säger Mats Andrén, huvudlärare på yrkeshögskoleutbildningarna Visuell kommunikatör Fotograf och Bildbehandlare.

Medverkar i utställningen gör också Beckmans, Kungliga Musikhögskolan och Handarbetets vänner. Följ arbetet med utställningen under #nobelcreations

Foto: Alma Bengtsson, Fotoskolan STHLM.