Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Yrkeshögskoleutbildning Visuell kommunikatör Fotograf

Yrkeshögskoleutbildningen Visuell kommunikatör Fotograf är en 2,5-årig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel. Som visuell kommunikatör fotograf skapar du visuella uttryck för olika typer av medier och uppdragsgivare. Ansökan till Visuell kommunikatör Fotograf är stängd. 

Fotografyrket är ett yrke förändring och dagens medielandskap utvecklas i snabb takt. Därför blir det allt viktigare för informatörer, redaktörer och marknadschefer att effektivt nå ut med sina budskap i mediebruset. Som visuell kommunikatör fotograf har du en viktig roll i att kunna producera relevanta, visuella produktioner som motsvarar eller till och med överträffar uppdragsgivarens beställning. Du arbetar med både fotografi och rörlig bild mot till exempel en beställare på en reklam-, media- eller informationsbyrå, marknadsavdelning eller tidningsredaktion.

Det är en tuff arbetsmarknad där du främst arbetar som egenföretagare. Därför är det viktigt att du är välutbildad inom både teori och praktik för att kunna arbeta på ett effektivt sätt och leverera material av hög kvalité. På utbildningen får du läsa kurser i bland annat kommunikationslära, mediekunskap, bildkommunikation och fotografins/filmens historia.

Lärande i arbete (LIA)

LIA betyder lärande i arbete och innebär att en del av din utbildning är förlagd ute på en arbetsplats. Du får nyttig arbetslivserfarenhet och får känna på din kommande yrkesroll redan under studietiden.

Under utbildningen Visuell kommunikatör Fotograf har du två LIA-kurser:

  • En kortare kurs, LIA 1, som är inriktad mot beställning av fotografi och rörlig bild.
  • En längre period, LIA 2, då du gör praktik hos ett företag som producerar fotografi och rörlig bild. Det finns även möjlighet att genomföra LIA 2 internationellt.

Vad innebär en yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som utformas i nära samarbete med arbetslivet för att möta arbetsmarknadens behov av kompetens och utbildningarna ska leda till jobb. Utbildningarna är avgiftsfria och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Studiemedel på en yrkeshögskoleutbildning belastar högskolekvoten av dina studiemedel.

Heltidsutbildningar

Toggle module

Röster om utbildningen

Toggle module