Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Bild och rumsgestaltning (BRUM)

Bild och rumsgestaltning (BRUM)

Du rör dig mellan konst, arkitektur och design och fördjupar dig i både design- och arkitekturprocessen. Du har en egen ateljéplats under hela ditt studieår.

Bild och rumsgestaltning förbereder dig inför estetiska högskolestudier. Nästan alla studerande fortsätter till högskola året efter sin utbildning.

Utbildningar de studerande i första hand söker sig till är design och arkitektur, men Bild och rumsgestaltning förbereder även för studier inom till exempel konsthantverk.

Ditt studieupplägg

Studierna är schemalagda från måndag–torsdag 09.00–16.00 samt fredag 09.00–14.30. De schemalagda veckorna varvas med 6 veckor av självstudier.

Under ditt år på utbildningen läser du kurser som Minimala och monumentala rumBärbar design och Scenografi. Konkreta kurser med konkret innehåll varvas med friare studier där ditt personliga uttryck står i fokus.

Det coachande samtalet

Undervisningens pedagogik bygger på det coachande samtalet mellan dig, lärarna och övriga studerande. Lärartätheten är hög i början av läsåret. Längre in i utbildningen lämnas mer plats för eget, fördjupat arbetet. Syftet med detta är att du ska hitta ditt eget språk och klara av att arbeta i en självständig process, något som efterfrågas vid högskolestudier.

Du har egen ateljéplats

På utbildningen finns plats för 14 studerande som disponerar en stor gemensam ateljé med egna permanenta arbetsplatser.

Brum1brum2Brum3

Utbildningar

Toggle module

Sök KV Konstskola

Toggle module

KV Konstskola

Doktor Saléns gata 14–22
413 22 Göteborg
031-10 65 85