Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Konstnärlig fördjupning (KOF)

Konstnärlig fördjupning (KOF)

Du arbetar med inriktning mot den fria konsten, följer din konstnärliga ambition och utvecklas inom ditt område. Du har en egen ateljéplats och täta kontakter med dina lärare.

Utbildningens pedagogik ger dig förmågan att arbeta självständigt och processinriktat med komplexa lösningar, vilket efterfrågas på estetiska högskolor.

De högskoleutbildningar de studerande på Konstnärlig fördjupning i första hand söker sig mot är konst och konsthantverk men utbildningen förbereder även för studier inom till exempel design.

Ditt studieupplägg

Studierna är schemalagda från måndag–torsdag 09.00–16.00 samt fredag 09.00–14.30. De schemalagda veckorna varvas med sex veckor av självstudier.

Din utbildning startar med en orienteringskurs där du prövar olika samtida konstuttryck i en snabb följd för att komma i gång. Under läsåret förlängs kurserna succesivt för att under vårterminen gå över i ett långt egenformulerat projekt och avslutas med ett utställningsprojekt.

Utbildningen är inte specificerad i material utan tar sin utgångspunkt i ditt individuella uttryck. Det gör att du och övriga studerande på Konstnärlig fördjupning kan arbeta i helt olika tekniker. Någon kanske målar hela året medan någon annan arbetar med video eller performance.

Det coachande samtalet

Undervisningen bygger på det coachande samtalet mellan dig, lärarna och övriga studerande.

Du har egen ateljéplats

På utbildningen finns plats för 14 studerande som disponerar gemensamma ateljéer med egna permanenta arbetsplatser.

Kof3

Utbildningar

Toggle module

Sök KV Konstskola

Toggle module

KV Konstskola

Doktor Saléns gata 14–22
413 22 Göteborg
031-10 65 85