Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Konstnärlig grundläggande utbildning (KG)

Konstnärlig grundläggande utbildning

Du får högskoleförberedande utbildning i måleri, teckning, skulptur, formlära, konsthistoria, textil, grafik och kroki. Dina breda baskunskaper tar dig vidare mot en karriär inom till exempel arkitektur, design eller fri konst.

Om du vill utbilda dig till och jobba med ett konstnärligt yrke är Konstnärlig grundläggande utbildning en bra start. Här förbereds du för att komma in på, och klara av, studier på en estetisk högskola.

Vissa fortsätter till högskola direkt, andra väljer att fördjupa sig ytterligare på KV Konstskolas utbildningar i Konstnärlig fördjupning och Bild och rumsgestaltning.

Högskoleutbildningar som studerande från Konstnärlig grundläggande utbildning fortsätter till är i första hand design, textildesign, konsthantverk, reklam och arkitektur. För att komma in på en konsthögskola krävs nästan alltid ytterligare minst ett års förberedande studier efter grundutbildningen.

Ditt studieupplägg

Studierna är schemalagda måndag–torsdag 09.00–16.00 samt fredag 09.00–14.30. De schemalagda veckorna varvas med sex veckor av självstudier.

Konstnärlig grundläggande utbildning är uppdelad i tre grupper: A, B och C. I varje grupp går 18 studerande som har sitt eget lärarlag. En vanlig vecka har en grupp måleri på måndag, kroki och formlära på tisdag, teckning på onsdag och skulptur på torsdag.

På fredagar är alla grupper blandade och arbetar med tillval. Vilket tillval du vill ha under läsåret väljer du när du är antagen till utbildningen. Du kan välja mellan måleri, skulptur, grafik och textil. Utöver dessa ämnen läser du även konsthistoria.

Utbildningar

Toggle module

Sök KV Konstskola

Toggle module

KV Konstskola

Doktor Saléns gata 14–22
413 22 Göteborg
031-10 65 85