Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Konst och Design

Konst och Design

På utbildningen Konst och Design utvecklar du ditt individuella formspråk och får en förståelse för designprocessen. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till designhögskolor som Konstfack, Beckmans Högskola eller HDK - Högskolan för design och konsthantverk i Sverige och internationellt.

Om utbildningen Konst och Design

Här utvecklar du seendet och din känsla för bild och form. Under utbildningen lär du dig de konstnärliga verktyg som är en förutsättning för att kunna visualisera en designidé. Du får förståelse för, och övning i, att arbeta med designprocessen från idé till färdigt resultat. Du arbetar med klassiska tekniker inom teckning och måleri och fördjupar dig i designämnen som produktdesign, grafisk form och visuell kommunikation.

Under utbildningen varvas lärarledd undervisning med eget arbete, studiebesök och föreläsningar. Som studerande på Konst och Design arbetar du med en portfolio, får du individuell handledning och stöd i din personliga konstnärliga utveckling. Vi lägger stor vikt vid diskussion och designkritik i såväl grupp och kring det enskilda arbetet.

Under utbildningen får du:

 • Kvalificerade, högskoleutbildade och yrkesverksamma lärare
 • God tillgång till handledning, individuellt och i grupp.
 • Förståelse för det breda ämnesområdet design och hur du arbetar i en designprocess.
 • Arbeta i gemensam ateljé, vardagar kl. 9.00-17.00. Undervisningen omfattar sammanlagt 750 lärarledda timmar.
 • Regelbundna utvärderingar som ger dig inflytande över undervisningens innehåll och genomförande.

 Efter avslutad utbildning kan du:

 • Söka vidare till högskola. Du har både arbetsprover och kunskaper om hur du i ansökningarna kan gestalta ditt arbete, grafiskt och idémässigt.
 • Presentera dig själv och ditt arbete genom din portfolio med arbetsprover som du sammanställt under året.

Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

 

Med reservation för eventuella ändringar.

 • Vad roligt att du är intresserad av utbildningen Konst och Design på Konstskolan! Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till eventuella restplatser så är du varmt välkommen!

  Ansökan

  Vad roligt att du är intresserad av utbildningen Konst och Design på Konstskolan! Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till eventuella restplatser så är du varmt välkommen!

Utbildningar

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.