Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Projektkonstutbildning

Projektkonstutbildning

Under projektkonstutbildningen arbetar du tematiskt, projektorienterat och idébaserat med dina egna konstnärliga frågeställningar. Du fördjupar dina kunskaper inom konstnärliga tekniker som skulptur, teckning och måleri. Efter utbildningen kan du söka till konstnärliga högskolor så som Konsthögskolan eller Konstfack, internationellt eller i Sverige.

Nästa ansökningsperiod startar den 15 januari 2018. Du kan göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

Om Projektkonstutbildningen

Under utbildningen fördjupar du dig i individuellt eller i grupp i olika teman. Du studerar tekniker och metoder för att lösa konstnärliga uppgifter och problemställningar. Förutom att fördjupa dig inom konstnärliga tekniker och material som du arbetat med tidigare, har du fokus på tredimensionell form; rumsliga förhållanden, platsrelaterad form och offentlig konst. Vi arbetar med fördjupning i måleri (formlära och komposition) och lärarledda projektuppgifter.

Studierna är projekt- och processbaserade med inriktning på fördjupande självstudier inom egna intresseområden. Det kan vara både rumsliga och tekniska lösningar med konstnärliga frågeställningar. Undervisningen bygger på samtal och diskussioner, både enskilt och i grupp, med lärare och gästlärare.

Praktiskt arbete enskilt och med lärarhandledning varvas med teoriundervisning samt olika kortare material- och teknikkurser. Tid för eget arbete med arbetsprover och ansökningar till högre utbildningar finns. Vi lägger också stor vikt vid den konstnärliga diskussionen i såväl grupp som i enskilda utvecklingssamtal.

Under utbildningen får du:

  • Kvalificerade och högskoleutbildade lärare med yrkeserfarenhet.
  • God tillgång till handledning, individuellt och i grupp. 
  • Fördjupa dig i konstnärliga verktyg och tekniker.
  • Regelbundna utvärderingar som ger dig inflytande över undervisningens innehåll och genomförande. 
  • Arbeta i gemensam ateljé vardagar kl. 9:00-17:00. Undervisningen omfattar 800 lärarledda timmar.

Efter avslutad utbildning kan du:

  • Söka vidare till konstnärliga högskolor med examina mot fri konst. 
  • Arbeta i en konceptuell konstnärlig process.
  • Se din egen konstnärliga utveckling i temaarbeten och olika tekniker. 
  • Studera på högskola Konstnärlig högskola. Du har förståelse för andras och den egna konstnärliga processen, både tekniskt och teoretiskt.

Med reservation för eventuella ändringar.

Utbildningar

Toggle module