Silversmide & Smyckesdesign - Silversmide & Smyckesdesign

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Skolan för Silversmide & Smyckesdesign

Silversmide & Smyckesdesign

Är du intresserad av att skapa egna smycken och föremål i silver och andra metaller? På utbildningen Silversmide och Smyckesdesign i Stockholm får du hantverkskunskaper i silversmide och formskapande - en bra grund för dig som vill gå vidare inom yrket eller studera på design- eller konsthögskola.

Ett år på Silversmide & Smyckesdesign

Du kommer under året att arbeta med silversmide, formgivning, smyckekonst, stenfattning, metallgjutning och mycket mer. Du får lära dig att driva projekt på olika teman och i olika tekniker från idé till färdig presentation. Uppgifterna är varierande med fokus på hantverksmässiga tekniker inom silversmide såväl som den skapande processen.

Det praktiska arbetet i smedjan, skulptursalen och teckningsateljén varvas med teoretiska kurser i designhistoria och studiebesök på gallerier och i verkstäder. Individuell handledning liksom presentationer och diskussioner i klassen efter avslutade uppgifter hjälper dig att reflektera över ditt arbete och utvecklas vidare. Vårterminen avslutas med ett eget avancerat arbete och en grupputställning.

Efter utbildningen

Många tidigare studerande har efter Silversmide & Smyckesdesign vidareutbildat sig på högskola, öppnat en egen verksamhet eller blivit lärling till etablerade smeder.

Utbildningen Silversmide & Smyckesdesign förbereder dig inför studier på högskola. Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

Viktig information!
Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta, men kan inte lämna några garantier).

 • Alla Folkuniversitetets längre utbildningar är med på Saco-mässan i Stockholm den 29 november-1 december. Välkommen till monter C10:43!

  Träffa oss på Saco-mässan

  Alla Folkuniversitetets längre utbildningar är med på Saco-mässan i Stockholm den 29 november-1 december. Välkommen till monter C10:43!

 • Vernissage 31 maj kl. 16:00-19:00. Som en del av Vår utställning där de studerande på fem konst- och kulturutbildningar visar sina arbeten, ställer Silversmide & Smyckesdesign ut smycken och objekt från hela läsåret.

  Vår utställning 2017

  Vernissage 31 maj kl. 16:00-19:00. Som en del av Vår utställning där de studerande på fem konst- och kulturutbildningar visar sina arbeten, ställer Silversmide & Smyckesdesign ut smycken och objekt från hela läsåret.

 • Välkommen på vernissage den 19 april kl.17:30-20:00 på Galleri K45, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, T-bana Rådmansgatan.

  Projekt ReDesign 2017

  Välkommen på vernissage den 19 april kl.17:30-20:00 på Galleri K45, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, T-bana Rådmansgatan.

Viktiga datum och tider

Toggle module

Nu har vi fyllt våra platser men du kan fortfarande ansöka om en reservplats.

Läsåret 2017/18: 4/9 2017 - 8/6 2018
Schemalagd tid i verkstad/ateljé: mån-ons
Eget arbete/studietid: tor-fre

Välkommen med din ansökan till reservplats!

TILL ANSÖKAN

Film ReDesign 2016

Toggle module

Samarbetspartner

Toggle module

logo silververket

Vad kan du göra efter utbildningen?

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Instagram

@silversmideochsmyckesdesign

Facebook

Silversmide & Smyckesdesign

Kurser på deltid

Toggle module