Silversmide & Smyckesdesign - Silversmide & Smyckesdesign

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Skolan för Silversmide & Smyckesdesign

En metall 1000 möjligheter

Är du intresserad av att skapa egna smycken och föremål i silver och andra metaller? På utbildningen Silversmide & Smyckesdesign i Stockholm får du hantverkskunskaper i silversmide och formskapande - en bra grund för dig som vill gå vidare inom yrket eller studera på design- eller konsthögskola.

Ett år på Silversmide & Smyckesdesign

Du kommer under året att arbeta med silversmide, formgivning, smyckekonst, stenfattning, metallgjutning och mycket mer. Du får lära dig att driva projekt på olika teman och i olika tekniker från idé till färdig presentation. Uppgifterna är varierande med fokus på hantverksmässiga tekniker inom silversmide såväl som den skapande processen. Det praktiska arbetet i smedjan, skulptursalen och teckningsateljén varvas med teoretiska kurser i designhistoria och studiebesök på gallerier och i verkstäder. Individuell handledning liksom presentationer och diskussioner i klassen efter avslutade uppgifter hjälper dig att reflektera över ditt arbete och utvecklas vidare. Vårterminen avslutas med ett eget avancerat arbete och en grupputställning.

Efter utbildningen

Många tidigare studerande har efter Silversmide & Smyckesdesign vidareutbildat sig på högskola, öppnat en egen verksamhet eller blivit lärling till etablerade smeder.

Utbildningen Silversmide & Smyckesdesign förbereder dig inför studier på högskola. Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

Viktig information!
Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta, men kan inte lämna några garantier).

  • Vernissage 26/5 kl. 17:00-20:00. De studerande vid Silversmide & Smyckesdesign visar egna smycken och ingår som en del av Vår utställning i vilken fem av Folkuiversitetets Konst-och kulturutbildningar ingår.

    Vår utställning 2016

    Vernissage 26/5 kl. 17:00-20:00. De studerande vid Silversmide & Smyckesdesign visar egna smycken och ingår som en del av Vår utställning i vilken fem av Folkuiversitetets Konst-och kulturutbildningar ingår.

  • Välkommen på vernissage den 19 april kl.17:30-20:00 på Galleri Dobre, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, T-bana Rådmansgatan.

    Projekt ReDesign 2016

    Välkommen på vernissage den 19 april kl.17:30-20:00 på Galleri Dobre, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, T-bana Rådmansgatan.

Viktiga datum och tider

Toggle module

Nästa ansökningsperiod: 1/2 - 2/6 2017

Läsåret 2017/18: 4/9 2017 - 8/6 2018
Schemalagd tid i verkstad/ateljé: mån-ons
Eget arbete/studietid: tor-fre

 

Film

Toggle module

Samarbetspartner

Toggle module

logo silververket

Vad kan du göra efter utbildningen?

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Instagram

@silversmideochsmyckesdesign

Facebook

Silversmide & Smyckesdesign

Kurser på deltid

Toggle module

Längre kurser i Stockholm
Metallinjen
Smyckeslinjen

Fler kurser