Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Fidu, ansökan

Ansökan

Ansökningstiden för läsåret 2018/2019 slutar den 31 maj 2018. Det går bra att skicka din ansökan även efter ansökningstiden slut. Vi behandlar sena ansökningar i mån av lediga utbildningsplatser.

Läs också...

Behörighet

För att kunna söka behöver du godkänd behörighet för högskolestudier.

Betyg

Bifoga dina betygsunderlag i formuläret nedan.

Arbetsprover

För att söka till FIDU vill vi att du lämnar sex arbetsprover. De kan vara i fysisk eller digital form inklusive en arbetsprovsförteckning. Arbetsproverna ska vara självständigt utförda, vilket skall intygas av någon som känner dig väl. Intygelsen ska anges i förteckningen över arbetsproverna. 

Instruktioner för arbetsprover

Teckning 1: Teckna i blyerts, kol, färgad penna, tusch eller kombinationer. Motivet kan vara kroki, figurteckning, stoffteckning, stilleben eller objektsteckning.

Teckning 2: Teckna ytterligare ett motiv enligt samma försutättnignar som för din första teckning.

Målning 1: Måla en färgmålning i olja, akryl, akvarell, gouache, pastell eller tempera. Motivet kan vara stilleben, natur, porträtt, modell eller objekt. Målningen måste vara torr.

Målning 2:Måla ytterligare ett motiv enligt samma förutsättningar som för din första målning.

Bild 1: Rita ett objekt som du tycker har särskilt bra design i valfri teknik men i gråskala. Skriv en text på max. 40 ord om varför du tycker det.

Bild 2: Rita ett objekt i färg som du inte tycker har särskilt bra design med valfri teknik. Skriv en text på max. 40 ord om varför du tycker så.

En text om dig själv

Skriv en text på max 100 ord om vad du vill arbeta med inom designområdet, t.ex. bilar, inredning, textil, glas, etc.

Arbetsprovsförteckning

Gör en innehållsförteckning över de alster du valt att skicka till oss. På denna förteckning vill vi även att någon närstående vidimerar (skriftligen intygar) att det är du som har gjort arbetsproverna på egen hand.

Att skicka arbetsprover

Fysiskt

Om du skickar dina arbetsprover fysiskt, dvs. med traditionellt paket, vill vi att du monterar dina arbetsprover på styv kartong eller i pärm. Kartongens fomat skall vara minst A3 och max 50x70 cm.

Adress är: FIDU Folkuniversitetet,Drottninggatan 38, 702 22 Örebro

Digitalt

Om du skickar dina arbetsprover digitalt, behöver du digitalisera dina alster på lämpligt sätt, ex. fotografera eller scanna. Ange då teknik och storlek på arbetsprovet. Spara dina arbetsprover som en (flersidig) PDF. Filstorleken bör inte överstiga 16 MB totalt. Om du får problem med detta, kontaktar du oss så löser vi det tillsammans.

Fält markerade med * måste fyllas i.

Förnamn krävs

Efternamn krävs

Godkänt personnummer krävs

Adress krävs

Postadress krävs

Adress under studietiden krävs

E-post krävs

Telefon dagtid krävs

Vi är nyfikna! Berätta lite om dig själv. krävs

Bifogade filer - sammanlagt max 16 MB

Bifogad fil krävs

Ansökan

Toggle module

Här finns FIDU

Toggle module

Drottninggatan 38, 702 22 Örebro, Sverige