Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningar

Utbildningar

Välj mellan utbildningarna Kompositionslinje, 2 år och Komposition Fri konst, 1 år.

Pedagogisk profil

Vår pedagogiska profil är att omsätta teori i praktik. Det genomför vi både på lång och kort sikt - över dagen och över hela läsåret. En teorilektion på förmiddagen kan till exempel omsättas i en skapande workshop på eftermiddagen där de studerande tillämpar teorin i en personlig, musikalisk gestaltning. Festivalen Ljudvågor är det ultimata resultatet av vår pedagogik och fungerar som slutredovisning av ett läsår. Hela läsårets komponerande leder via lärarhandledning och workshops med musiker fram till uruppföranden för betalande publik i en egenproducerad musikfestival. Typiskt för ett kompositionsprojekt är att resultatet av de individuella lektionerna testas under workshops där de musiker som slutligen kommer att framföra musiken på konsert bjuds in och deltar i den konstnärliga processen. All undervisning relaterar mer eller mindre direkt till kompositionsprojekten – även elektroakustisk musik.

Egen utveckling kräver egen tid

Skolans viktigaste mål är att den studerande ska utveckla sitt eget musikaliska språk utifrån sina individuella förutsättningar. Vi arbetar i stor utsträckning med enskild handledning eller i små studiegrupper.

Tradition och förnyelse

Komposition genomsyrar all undervisning och undervisningen i detta specifika ämne bedrivs individuellt. Denna undervisning tillsammans med Kompositionsseminariet fungerar som ett slags nav i undervisningen. Till detta kommer det vi kallar kärnämnen som utgår från en traditionell västerländsk konstmusikprofil: notation, gehör, instrumentation, kompositionsteknik, estetik/analys etc. Mera samtida tillskott är ämnen som elektroakustisk musik och liveelektronik.

  • Du som har en stark ambition att komponera musik och känner ett behov av att utveckla din egen musikaliska röst - det är utbildningen för dig.

    Kompositionslinje 2 år

    Du som har en stark ambition att komponera musik och känner ett behov av att utveckla din egen musikaliska röst - det är utbildningen för dig.

  • Du som har ett spännande konstnärligt projekt som du drömmer om att genomföra och där du behöver handledning - det här är utbildningen för dig.

    Komposition Fri konst, 1 år

    Du som har ett spännande konstnärligt projekt som du drömmer om att genomföra och där du behöver handledning - det här är utbildningen för dig.

Utbildningar

Toggle module