Du är här:
Otto Lindblad-stipendium till studerande på Vadstena Sång och Pianoakademi

Otto Lindblad-sällskapet har instiftat ett nytt svenskt musikpris, Otto Lindbladstipendiet, vilket glädjande nog kommer att gå till en sångstuderande på Vastena Sång och Pianoakademi. I mars 2019 offentliggörs pristagarens namn vid en konsert och prisutdelning.

Pressmeddelande från Otto Lindblad-sällskapet:

Nytt musikpris!
Ung sångelev vid Vadstena Sång och Pianoakademi skall utses till Otto Lindbladstipendiat!

Otto Lindbladstipendiet är ett nytt svenskt musikpris för unga sångsolister bosatta i Sverige.

Målet med Otto Lindbladstipendiet är att uppmärksamma lovande unga sångare bosatta i Sverige och på så sätt stärka sång inom det svenska musiklivet, något som betyder väldigt mycket, speciellt för unga. Otto Lindbladstipendiet som grundats år 2018 av Stiftelsen Mellby Gårds ägare företagsledaren Rune Andersson, tillsammans med Lunds Studentsångförening, Otto Lindbladkören och Sösdala Hembygds och Fornminnesförening går år 2019 till en ung sångelev vid Vadstena Sång och Pianoakademi.

Pristagarens namn offentliggörs vid konsert och prisutdelning 17 mars 2019 i Norra Mellby kyrka i Skåne. Bengt Hall, tidigare chef för Malmö Opera och Kungliga Operan, som också sitter i prisjuryn för världens största musikpris, Birgit Nilsson Prize säger:

Det nya Otto Linbladstipendiet är ett oerhört glädjande och angeläget initiativ, som fyller en mycket viktig funktion, nämligen att uppmärksamma och underlätta en fortsatt karriär för yngre talangfulla sångbegåvningarna i vårt land.

Anna-Carin Strand är huvudlärare på Vadstena Sång och Pianoakademi och uttalar:

– Det känns helt fantastiskt för oss på Vadstena Sång och Pianoakademi att få möjlighet att i år samarbeta med Otto Lindbladstipendiet. Stipendiet fyller verkligen en viktig funktion eftersom det riktar sig till de yngsta begåvningarna som vi hoppas skall ta steget mot en internationell karriär.

Press:

Göteborgs-Posten: http://www.gp.se/kultur/nytt-musikpris-för-unga-sångare-1.9863723

Sydsvenskan: https://www.sydsvenskan.se/2018-10-10/nytt-musikpris-for-unga-sangare