Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Ludvig Nilsson

"Ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv."

Vi fick tillfälle att ställa några frågor till Ludvig Nilsson som gick på Vadstena Sång och Pianoakademi 2014-2016. Han är uppvuxen i Stockholm och Rättvik och började spela klassisk musik på gymnasiet. Nu studerar han sista året på musikhögskolan i Stockholm samt frilansar som romanspianist och körackompanjatör.

Vad fick dig att söka till Vadstena Sång och Pianoakademi?
‒ Mitt intresse för romanskonsten väcktes när jag studerade på Birkagårdens folkhögskola i Stockholm. Det var en studiekamrat som tidigare hade gått på musiklinjen på Vadstena folkhögskola (nuvarande Sång och Pianoakademi) som varmt rekommenderade mig att söka. Jag tänker ofta tillbaka på detta med både glädje och tacksamhet, för det var ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv!

‒ Jag tänkte att det får räcka med ett år, för jag hade ju redan gått på folkhögskola. Men när första läsåret närmade sig sitt slut insåg jag att det fanns så mycket mer att hämta och därför stannade jag ytterligare ett år.

Vad var det viktigaste du tog med dig från utbildningen?
‒ Framför allt har jag fått en bra rutin för att snabbt arbeta in en ny repertoar. Men även en ganska stor repertoarkännedom om romanser från Norden och övriga världen. Jag har dessutom träffat många musikaliska kollegor och kära vänner - flera av dem konserterar jag regelbundet med!

Har du något råd till blivande studerande?
‒ Ta tillvara på tiden! Vadstena är en perfekt studieort att verkligen förkovra sig i romanssången och övningen. Lär känna ny, spännande musik och nya vänner att musicera med under hela livet.